L1nda ziet forse groei ingeplande horecamedewerkers

L1nda ziet forse groei ingeplande horecamedewerkers

Vergeleken met de start van juni, zijn er voor de maand juli al 39% meer medewerkers ingepland. Dit laat zien dat, ondanks de krappe arbeidsmarkt, ondernemend Nederland meer personeel aantrekt en zich opmaakt voor een drukke zomer.

De horecabranche maakt momenteel de grootste groei door. De stijging in het aantal ingeplande medewerkers is voornamelijk te zien bij restaurants, cafés, brood- en banketzaken & cafetaria. Hierbij nemen restaurants de leiding; in deze sector worden er zo’n 66% extra shifts vergeven. Hoewel een stijging te verwachten is met de zomer voor de boeg, is er niet eerder zo een grote groei gezien in het aantal ingeplande shifts op L1nda.

Sterke groei in de provincies

De sprong in het aantal ingeplande medewerkers is door het hele land te zien. Hierbij neemt Zuid-Holland de koppositie in. In deze provincie is het aantal ingeplande medewerkers in restaurants gestegen met 123%. Opvallend is dat er niet alleen meer medewerkers in de randstad worden ingepland, maar dat ook de provincies Friesland, Limburg en Gelderland een sterke groei doormaken. Wat de horecabranche betreft; er gaan in juli vooral meer medewerkers in Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland aan de slag. Deze groei kan verklaard worden door de grote evenementen die deze zomer eindelijk weer
doorgaan.

Inhaalslag van ondernemend Nederland

Aan de opmerkelijke groei van het aantal ingeplande medewerkers in diverse branches is te zien dat ondernemend Nederland is begonnen met haar inhaalslag. De zomerdrukte staat voor
de deur, en dat is overal te merken. Zo zitten de terrassen zitten vol, worden de winkelstraten druk bezocht en maakt de land- en tuinbouw zich klaar om het zomerfruit te oogsten. En hoewel
het wellicht nog niet eerder zo een uitdaging was goede collega’s te vinden, laten de cijfers toch zien dat er steeds meer enthousiaste medewerkers aan de slag gaan.

De data is afkomstig uit de geanonimiseerde database van de planningstool L1nda planner.

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.