Binnenkort opent hotel met twee Marriott-merken in Den Haag

Binnenkort opent hotel met twee Marriott-merken in Den Haag

In de Muzentoren, een kantoorpand naast het Haagse stadhuis wat lang leeg stond, opent binnenkort een dual branded hotel met twee merken van Marriott: Moxy en Residence Inn.

IHCP (International Hotel Capital Partners) gaat het dual branded hotel exploiteren. Die bescheiden Nederlandse hotelgroep heeft onder meer ook Renaissance Schiphol. Moxy en Residence Inn Den Haag moeten in augustus dit jaar de deuren openen. Op dit moment wordt het team op sterkte gebracht. Samen hebben de hotels 311 kamers. 

Het is niet het eerste ‘dubbeldekshotel’ waar deze merken samen onder één dak huizen. In 2018 opende in Amsterdam ook een combinatie van Moxy en Residence Inn. Dat was voor beide merken het debuut in Nederland.

Moxy opende later ook nog hotels op Schiphol (2020) en in Utrecht (2021). Ook wordt nog gewerkt aan een hotel in Scheveningen, al verloopt dat proces stroef.

Moxy en Residence Inn Den Haag

De combinatie van lifestylemerk Moxy en extended stayconcept Residence Inn blijkt te werken. Enkele jaren na de opening in Amsterdam krijgt dit een vervolg in Den Haag. Het project werd dan ook in eerste instantie gestart door Cycas Hospitality, ook eigenaar van het dual branded hotel in Amsterdam. 

In 2016 al maakte Cycas plannen om de Muzentoren te transformeren tot hotel. Inmiddels is het project overgegaan naar IHCP. Dat heeft voor de hotelcombinatie Moxy en Residence Inn Den Haag een huurcontract van 25 jaar getekend met vastgoedeigenaar Deka. 

De Muzentoren telt 18 verdiepingen, heeft een koperen dak en is min of meer octagonaal. De toren werd in 2001 gebouwd en staat in De Resident. Dat is een nieuw deel van de Haagse binnenstad vlakbij Den Haag Centraal Station en de ministeries.