Moxy opent op Schipol deuren tweede Nederlandse hotel

Moxy opent op Schipol deuren tweede Nederlandse hotel

Moxy heeft in Hoofddorp het Moxy Amsterdam Schiphol Airport geopend, een hotel met 200 kamers. Dit is na Amsterdam Houthavens de tweede Nederlandse vestiging van het merk van Marriott, een derde is in aanbouw.

Eigenaar van het hotel is International Hotel Capital Partners, dat in Aalsmeer ook al een Renaissance hotel heeft, ook een merk van Marriott. Moxy Schiphol is ontworpen door Atelier Floor, dat voor Cycas Hospitality ook Moxy Houthavens tekende, het eerste Nederlandse hotel van dit merk dat in 2018 opende.

Net als in dat hotel is ook het interieur van Moxy Schiphol kleurrijk en speels. De kleur roze domineert in accenten, rauwe materialen vormen het conntrast. Zo heeft de architect duidelijk willen maken dat het hotel zich op 4,5 meter onder NAP bevindt door onder meer echte stalen damwanden te gebruiken. In Moxy Houthavens verwijzen een zeecontainer en scheepstouwen naar de omgeving. Dat hotel in Amsterdam deelt een pand met Residence Inn by Marriott en was daarmee het eerste duo-branded hotel van Nederland, dat onder leiding staat van één general manager.

Ook het thema van Moxy, #playon, komt nadrukkelijk tot uiting. Zo is in de lobby een klimwand geplaatst en in het restaurant een pingpongtafel. De ‘vibe’ moet vooral de jonge reiziger, de millennial, aanspreken zegt Remco Gerritsen van International Hotel Capital Partners. Vorig jaar was Gerritsen korte tijd general manager van nhow Amsterdam RAI, dus ervaring met kleurrijke interieurs heeft hij wel. De 200 kamers van Moxy Schiphol zijn rustiger in kleurgebruik en uitstraling.

opening Moxy Schiphol

Meer Moxy

Nadat Moxy Houthavens werd aangekondigd in 2016, volgde kort daarop de melding dat Utrecht de tweede locatie zou worden voor het merk in Nederland. De aanloop naar dat hotel, waavoor onder meer een bestemmingsplanwijziging nodig was, duurde echter langer dan voorzien. Inmiddels is al wel begonnen met de bouw van dat 172 kamers tellende hotel.

Ook internationaal groeit het merk hard. In Europa zijn er nu al 53, vooral in Oost-Europa, Duitsland (18) en het VK (12). In de VS zijn er momenteel 22. Bij de opening van Houthavens kondigde Marriott aan binnen 3 jaar zeven hotels open te hebben in Nederland en België. Dat zijn er nu drie: twee in Nederland en een in Antwerpen.