Voormalig Bib-Gourmand restaurant De Tuinkamer stopt

Voormalig Bib-Gourmand restaurant De Tuinkamer stopt

Hotel-Restaurant De Tuinkamer in Ruurlo stopt. De eetgelegenheid had tot 2021 een Bib Gourmand van Michelin, een beloning voor een goede-prijskwaliteitverhouding.

Hotel-Restaurant De Tuinkamer stopt op 31 augustus 2022 definitief; er komt ook geen nieuwe horeca terug op deze groene locatie in het buitengebied van Ruurlo.

Sinds januari 2021 waren Harald Brouwer en zijn partner Sandra de eigenaren van De Tuinkamer, daarvoor stonden Jos en Ria Weel 25 jaar aan het roer van het Logis hotel-restaurant met 9 kamers. Zij stopten vanwege hun leeftijd.

Harald Brouwer meldde zich met zijn echtgenoot Sandra in april 2020 als serieuze koper. Jos Weel kende hem nog van zijn tijd bij Dikker & Thijs in Amsterdam, waar Harald bij hem in de keuken stond.

Reden sluiting De Tuinkamer

Volgens Brouwer zijn er externe omstandigheden aan te voeren voor het staken van De Tuinkamer. 'Onder andere corona en de naweeën daarvan.'

‘Deze maand zijn wij nog open en vanaf 31 augustus 2022 sluiten wij onze deuren. Sandra en ik gaan waarschijnlijk op kleine schaal verder, maar er is nog niets concreets op dit moment, want het is allemaal nog veel te vers.’

‘We zijn nu druk bezig om ons absoluut fantastische team te voorzien van een minstens zo’n goede, maar nieuwe werkplek bij onze collega-ondernemers’, besluit hij.

Chef-kok Roel Sieverink vertrok begin 2022 naar De Olliemölle in Borculo waarvan hij binnenkort samen met partner Kim Blaauw eigenaar wordt.

Harald Brouwer

Stoppend eigenaar van De Tuinkamer, Harald Brouwer, is een ervaren horecaondernemer. Hij had onder meer Grandfetaria’s in Loosdrecht en Almere en was eigenaar van restaurant Affiloir in Hilversum en later in Epe.

Hij doopte de zaak om tot Forrest hotel-restaurant De Tuinkamer.

Restaurant De Tuinkamer stopt

Sinds 2005 was de Tuinkamer in bezit van een Bib, met uitzondering van 2017. Een jaar later gaf Michelin opnieuw een Bib aan De Tuinkamer. In 2021 verviel deze beloning.

De Tuinkamer was aangesloten bij EuroToques en stond in de gidsen Lekker en GaultMillau. Sinds 2015 had het restaurant de onderscheiding met de Table Distinguée van Logis Hotels, een waardering van Logis Hotels International voor een verfijnde keuken. Van de ruim 2300 Logis Hotels in Europa hebben 60 hotels deze onderscheiding.