Tuinkamer (Bib Gourmand) in ander handen

Tuinkamer (Bib Gourmand) in ander handen

Hotel-restaurant De Tuinkamer in het Gelderse Ruurlo gaat over in andere handen. Ria (59) en Jos (63) Weel doen hun zaak in januari 2021 over.

Jos en Ria Weel stonden 25 jaar aan het roer van het Logis hotel-restaurant De Tuinkamer dat door Michelin bekroond is met een Bib Gourmand voor de goede prijs-kwaliteit verhouding van het eten. Sinds 2005 is de Tuinkamer in bezit van een Bib, met uitzondering van 2017. Een jaar later gaf Michelin opnieuw een Bib aan De Tuinkamer.

Dat Jos en Ria Weel stoppen heeft alles te maken met hun leeftijd. Daarom zette het ondernemerspaar hun zaak een aantal jaren geleden al in de stille verkoop.

Harald Brouwer meldde zich met zijn echtgenoot Sandra in april 2020 als serieuze koper. Jos Weel kent hem nog van zijn tijd bij Dikker & Thijs in Amsterdam, waar Harald bij hem in de keuken stond.

Medewerkers

De dertien werknemers van De Tuinkamer in Ruurlo kunnen allemaal aanblijven, onder hen ook chef Roel Sieverink.

Herberg wordt Tuinkamer

Toen ondernemers Jos en Ria Weel in 1995 naar Ruurlo kwamen, namen ze De Herberg over. Een pension met eenvoudige keuken. In 25 jaar bouwden ze dit uit tot een serieus hotel-restaurant. In 1999 bouwden ze er een grote serre aan waaraan de zaak de nieuwe naam te danken heeft: de Tuinkamer.

Het ondernemerspaar verhuist in 2021 naar Enkhuizen, terug naar hun oorspronkelijke roots.

Harald Brouwer

Harald Brouwer is al jaren ondernemer. Hij had onder meer Grandfetaria’s in Loosdrecht en Almere en was eigenaar van restaurant Affiloir in Hilversum en later in Epe. Hij en zijn echtgenoot starten op 4 januari in Ruurlo. Het bedrijf krijgt een iets andere naam en wordt omgedoopt toto Forrest hotel-restaurant De Tuinkamer.

De Tuinkamer - Ruurlo

De Tuinkamer is aangesloten bij EuroToques en staat in de gidsen Lekker en Gault Millau. Sinds 2015 is het restaurant onderscheiden met de Table Distinguée van Logis Hotels, een waardering van Logis Hotels International voor een verfijnde keuken. Van de ruim 2300 Logis Hotels in Europa hebben 60 hotels deze onderscheiding.

Of De Tuinkamer haar Bib Gourmand behoudt voor 2021 wordt later bekend gemaakt. Vanwege het coronavirus is de bekendmaking hiervan uitgesteld tot  11 februari volgend jaar.