Live fire cooking-restaurant Nela van chefs Hari Shetty en Ori Geller geopend

Live fire cooking-restaurant Nela van chefs Hari Shetty en Ori Geller geopend
Chefs Hari Shetty en Ori Geller

Internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller hebben restaurant Nela op de Zuidas in Amsterdam geopend. Hun signature is koken op een open vuur. Nela bevindt zich op de tweede verdieping van Valley, een duurzaam en innovatief gebouw op de Zuidas in Amsterdam.

De naam Nela betekent ‘puur’ en precies dit willen chefs Hari Shetty en Ori Geller op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie tot een puur interieur van natuurlijke en onbewerkte materialen.

'Ons restaurant, met zijn ruwe materialen, warmte en dynamisch design, vormt de perfecte achtergrond om rond het vuur samen te komen om lekker te eten en te drinken met vrienden', aldus de chefs.

Open vuur

De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via open vuur en moderne kooktechnieken. Shetty en Geller: ‘We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten niet verloren gaat.’

Immers, door de hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat. Met als resultaat: integriteit in structuur, smaak en presentatie. Dankzij de jarenlange ervaring van de chefs zijn deze pure gerechten niet alleen smaakvol, maar ook modern en verrassend.

Shared dining

De uitgebreide menukaart is gebaseerd op shared dining, maar biedt ook à la carte opties. Shetty en Geller: 'De gerechten die het meest zullen worden besteld gaan het hart van de menukaart vormen. De uitgebreide menukaart biedt voor iedereen wat wils en zorgt ervoor dat geen enkel bezoek hetzelfde hoeft te zijn.'

Daarnaast zullen de twee chefs natuurlijk ook blijven verrassen met nieuwe gerechten. Wijnliefhebbers kunnen kiezen uit de uitgebreide wijnkaart met unieke wijnen uit alle windstreken.

Puur interieur

Het interieur vormt een oase van licht met natuurlijke kleuren en materialen als wol, hout, metaal en steen. Studio Framework heeft getekend voor het design en lokaal talent heeft zorggedragen voor de aankleding in de vorm van objecten en kunst die variëren van handgemaakt keramiek tot en met een wandtapijt van wol.

Het eerste dat opvalt bij de entree is de open keuken met het vuur dat brandt vanuit de houtgrill en oven. Liefhebbers van dit culinaire spektakel kunnen plaats nemen aan de Chef’s Counter, wijnconnaisseurs kunnen plaatsnemen bij de op maat gemaakte indrukwekkende wijnklimaatkast en bij lekker weer is er ook de mogelijkheid om op het terras te zitten.

Internationale ervaring

Shetty en Geller hebben jarenlang gewerkt voor toprestaurants. Hari Shetty is praktisch geboren in de keuken van het vegetarische eethuis van zijn vader in Mumbai. Hier raakt hij spelenderwijs geïnspireerd door alle smaken en geuren die India rijk is. In 1999 vertrekt Shetty naar Londen waar hij ervaring opdoet in een aantal toprestaurants. Er volgen tien succesvolle jaren bij Nobu. Na tien jaar Nobu is Shetty toe aan een nieuwe uitdaging en accepteert het aanbod om executive chef van de Entourage Group te worden. Hij opent ook nog restaurants Izakaya en The Duchess.

Ori Geller werkt als Graphic Designer in Tel Aviv, maar heeft een culinaire roeping. Hij vertrekt naar New York voor zijn culinaire training. Hij doet hier ervaring op bij verschillende prestigieuze restaurants. Na zeven jaar keert hij terug naar Tel Aviv om head chef te worden van het gerenommeerde restaurant Yafo-Tel Aviv. Ook Gellers talent valt op en hij wordt gevraagd voor de Entourage Group in Amsterdam. In deze tijd ontwikkelt Geller in Amsterdam The Duchess, dat niet veel later een Michelinster kreeg, en Mr. Porter waar hij ook werkt als head chef.

Partnership

In partnership met innovatief internationaal entrepreneur Gilad Hayeem (The Waverly Group) zijn kennis en kunde gebundeld in restaurant Nela. de Waverly Group dat als missie heeft om samen met eensgestemde en slimme ondernemers innovatieve bedrijven in hun vakgebied te starten. Een succesvol voorbeeld hiervan is het conceptualiseren, en in 2013 realiseren, van het biotechnisch bedrijf Solid Biosciences, dat werkt aan innovatieve behandelmethodes voor de spierziekte Duchenne.