Verhage-oprichter Pim Verhage (79) overleden

Verhage-oprichter Pim Verhage (79) overleden

Pim Verhage, één van de oprichters van de Verhage Horeca Groep, is op 79-jarige leeftijd overleden. Met zijn broer Joop, die twee jaar geleden op 72-jarige leeftijd overleed, opende hij in 1967 de eerste vestiging aan de Sikkelstraat in Rotterdam-Zuid.

Verhage Horeca Groep laat in een kort bericht weten ‘zeer bedroefd te zijn door het overlijden’ van Pim Verhage. ‘Mede dankzij zijn tomeloze inzet groeide dit uit tot een moderne franchiseformule bestaande uit 43 locaties en ruim zevenhonderd medewerkers.’

Flierefluiters

De broers Joop en Pim openden in 1967 de eerste Verhage-vestiging aan de Sikkelstraat in Rotterdam-Zuid. Dat deden ze op aandringen van hun vader, die zijn beide zoons ‘flierefluiters’ noemde en hoopte dat ze met dit initiatief ambitie zouden ontwikkelen.

Verhage Food Service

Tien jaar later opende in de Maasstad de tweede locatie, op de Putsebocht, en eind jaren zeventig richtten ze een groothandel op om eigengemaakte kroketten rond te brengen. Dat werd Verhage Food Service.

Franchise

In 1987 ging de eerste franchisezaak van start van de formule, die anno 2022 43 locaties telt. In 2011 werd Verhage door Joop verkocht aan Tom Bijl. Pim was toen al uit het bedrijf gestapt. Joop overleed in 2020 op 72-jarige leeftijd, hij leed aan de ziekte van Parkinson.