Joop Verhage overleden

Joop Verhage overleden

Joop Verhage, oprichter van de Verhage franchiseformule, is overleden. Hij opende samen met zijn broer de eerste Verhage in 1967 en bouwde het bedrijf uit tot een succesvolle franchiseformule.

Op aandringen van hun vader openden Joop en zijn broer Pim Verhage in 1967 een snackbar aan de Sikkelstraat in Rotterdam-Zuid. ‘Dat was door toedoen van onze vader die aan zag komen dat wij bleven lanterfanten als er niet ingegrepen zou worden’, zei Joop Verhage in 2017 tegen RTV Rijnmond. ‘Pa heeft ons toen met zachte hand gemaand om te kijken of er ergens een horecabedrijf voor ons te koop stond.’

Joop Verhage

Joop (links) en Pim Verhage in hun snackbar aan de Sikkelstraat in Rotterdam-Zuid

Groothandel en franchise

In 1977 ging de tweede vestiging van start op de Putsebocht. Eind jaren 70 richtten ze een groothandel op om eigengemaakte kroketten rond te brengen: Verhage Food Service. In 1987 opende de eerste franchisezaak van Verhage. De groothandel is inmiddels verantwoordelijk voor de toevoer van ruim 700 verschillende producten van bijna 100 leveranciers.

‘Mede dankzij zijn inspirerende leiding groeide dit uit tot een moderne franchiseformule bestaande uit 40 locaties en ruim 600 medewerkers’, zegt het formulehuis. Verhage-winkels zijn te vinden in Zuid-Holland, Noord-Holland, Zeeland en Utrecht.

boek Joop Verhage

Boek van Joop Verhage

In 2011 verkocht Joop Verhage het bedrijf aan de huidige directeur, Tom Bijl. Broer Pim was al eerder uit het bedrijf gestapt. In 2017 schreef Joop Verhage het boek ‘Weg Weeze’, met daarin verhalen van de verschillende mensen die in al die jaren de snackbar bezochten. De dochter van Joop Verhage, Marije, heeft een Verhage-vestiging in Spijkenisse die ze runt samen met haar vrouw Kimberly.

Joop Verhage leed aan de ziekte van Parkinson. Hij is 72 jaar oud geworden.