Noya van Britta en Yuri Wattimena wordt restaurant Yano

Noya van Britta en Yuri Wattimena wordt restaurant Yano

Het eerder aangekondigde restaurant Noya in Rotterdam krijgt de naam Yano. Britta en Yuri Wattimena hebben de naam veranderd omdat een andere partij een restaurant met dezelfde naam in Rotterdam heeft ingeschreven.

Het fine-dining-restaurant van het echtpaar Wattimena aan de Straatweg 114 in Hillegersberg gaat Yano heten. Het restaurant opent in november 2022 de deuren.

De naamswijziging is het gevolg van een bijzondere samenloop van omstandigheden. Yuri Wattimena: 'Na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en onze bekendmaking dat we restaurant Noya gingen openen, bleek dat een andere partij rond hetzelfde moment een restaurant met dezelfde naam in Rotterdam had ingeschreven.'

Wattimena: 'Deze partij heeft vervolgens de naam ook als merk geregistreerd, terwijl wij dat nog niet hadden gedaan. Na een gesprek met deze partij en het inwinnen van advies hebben we ervoor gekozen een andere naam te hanteren en dat is restaurant Yano geworden.'

Restaurant Yano

De naam Yano is nog steeds een samenvoeging van Noah en Yara, respectievelijk de zoon en de dochter van Britta en Yuri Wattimena. Britta Wattimena: 'Onze kinderen betekenen veel voor ons en we wilden ze heel graag vernoemen in de naam van ons restaurant.

Met deze restaurantnaam kan dat alsnog. Inmiddels hebben we ook een aanvraag voor merkregistratie van de naam restaurant Yano ingediend. De social-media-profielen worden aangepast en de nieuwe website www.restaurantyano.nl is inmiddels in de lucht.'

Opening november 2022

Ondertussen gaan de voorbereidingen in het pand aan de Straatweg 114 in Hillegersberg gestaag door. Yuri Wattimena: 'We hebben er heel veel zin in en we kunnen niet wachten om de deuren te openen.'

Het restaurant is al voor een groot deel leeggehaald en voor zover nodig gestript. Binnenkort wordt met de verbouwing gestart. Mede in verband met de levertijden van meubilair verwachten we dat we in november 2022 open kunnen gaan. Op onze socials en de website houden we onze volgers op de hoogte van de planning en van het moment waarop we de reserveringslijnen open kunnen zetten.' Restaurant Yano is nog op zoek naar versterking voor het team. Ze zoeken nog een sommelier, een bedieningsmedewerker, een chef de partie en afwassers.

Fine dining zonder grenzen

Eerder maakte het echtpaar Wattimena bekend dat hun restaurant een toegankelijk fine-dining-restaurant wordt met een wereldse kookstijl zonder grenzen, waarbij de gast ook wat kan proeven van de Molukse afkomst van Yuri. Het interieur, ontworpen door Jeroen Smeele van Smeele Design, wordt elegant en ingetogen in de stijl van ‘Japandi’, dat een mix is van Japanse en Scandinavische invloeden.

Over Britta en Yuri Wattimena

Britta (33) en Yuri (39) Wattimena hebben ruime ervaring opgedaan bij Rotterdamse toprestaurants. Britta werkte als gastvrouw bij sterrenrestaurants als FG Restaurant, Food Labs by François Geurds en Amarone. Het afgelopen half jaar bekwaamde ze zich bij kaasspeciaalzaak De Kaashoeve in Rotterdam verder in de wereld van kaas.
Yuri heeft FG Restaurant, Food Labs by François Geurds, Amarone en The Millèn op zijn cv staan, waar hij bij de laatste drie als souschef werkte.