Nieuw seizoen Restaurant Misverstand met Ron Blaauw

Nieuw seizoen Restaurant Misverstand met Ron Blaauw
Ron Blaauw. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

SBS6 zendt vanaf 12 oktober weer Restaurant Misverstand uit. Hierin runnen jongeren met dementie een eetcafé, bijgestaan door Ron Blaauw.

In dit tv-format runnen relatief jonge mensen met verschillende vormen van dementie gezamenlijk een eetcafé, bijgestaan door Ron Blaauw.

De meesten hebben geen enkele ervaring in de horeca, maar in voorgaande seizoenen werden zij bijgestaan door de Amsterdamse chef en Johnny de Mol als presentator.

Ron Blaauw: 'Goed omgaan met dementie in horeca'

Ron Blaauw pleitte eerder al voor meer dementievriendelijke horeca. Blaauw, wiens vader leed aan de ziekte alzheimer, heeft zijn medewerkers gevraagd om allemaal een 10 minuten durende online training te volgen ‘GOED omgaan met dementie in de horeca.’

Ron Blaauw
Ron Blaauw (foto Mark Koolen)

‘Dementie is een vreselijke en slopende ziekte. Er gaan dingen mis, maar mensen met dementie kunnen nog heel veel wél. Ik vind het daarom heel belangrijk om mensen met dementie te laten zien dat ze op een gewone manier uit eten kunnen gaan.

En dat ze niet het gevoel hebben dat ze anders behandeld worden. Maar dat ze op het einde van de avond met een glimlach de deur uit stappen en een heerlijke avond hebben gehad. Dat is een inzicht dat ik mijn medewerkers én collega’s graag mee wil geven’

Johnny de Mol terug op tv

Het is voor De Mol zijn terugkeer op televisie. Eind april stopte hij met zijn talkshow HLF8. Dat deed de 43-jarige presentator na een nieuwe beschuldiging van wangedrag. Deze anonieme aangifte volgde op een eerdere aangifte van De Mols ex Shima Kaes, die hem beschuldigt van mishandeling tijdens hun relatie in 2015.

De presentator heeft de beschuldigingen van Kaes altijd ontkend. De aantijgingen die in april tegen hem gedaan werden, noemde hij eveneens "vals". Het Openbaar Ministerie doet in beide zaken nog onderzoek.