Deze vijf chefs strijden om de Young Chef Award 2022

Deze vijf chefs strijden om de Young Chef Award 2022
Young Chef Award 2022 deelnemer Teun van Berlo

Vijf jonge chefs gaan tijdens Gastvrij Rotterdam de strijd met elkaar aan om De Young Chef Award 2022 van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. En dit zijn ze.

Dit zijn de vijf deelnemers aan De Young Chef Award 2022. Deze kookwedstrijd vindt 21 september plaats tijdens de  vakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland wedstrijdpodium.

Vijf koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. Voor deelname mag je niet ouder zijn dan 27 jaar. Een lidmaatschap van Euro-Toques is geen verplichting.

Deelnemers Young Chef Award 2022

  • Nick De Kruijf - Kasteel Kerckebosch Zeist
  • Teun van Berlo - Restaurant Somm Uden
  • Anthony Modiwerio - Restaurant Voilà Groningen
  • Rick Veltman - Coperto Restobar Zwolle
  • Robijn van Wely - Restaurant van Dijk en de Boer Nijmegen
Young Chef Award 2022 deelnemer Rick Veltman
Young Chef Award 2022 deelnemer Rick Veltman

Stage in Europa

De Young Chef Award wordt voor de 27ste keer georganiseerd. De winnaar krijgt een week stage bij een Euro-Toques restaurant in Europa in overleg, met een bedrag aan zakgeld van € 500,00 voor reis- en verblijfkosten.

De 5 finalisten krijgen allemaal een oorkonde – kokskleding van Le Nouveau Chef –en het servies voor 4 personen van Villeroy en Boch waarmee gewerkt wordt op de wedstrijddag. 

Kookopdracht

Deelnemers krijgen op de beurvloer een black box. Daarin zitten producten uit het seizoen waar ze een 3 gangen menu van moeten maken. In de box zit een receptuur uit de Escoffier, voor één van de 3 gangen van het menu. Er mogen geen meegenomen producten, halffabricaten of vooraf voorbereide producten worden gebruikt.

Eerdere winnaars Young Chef Award

2021 Jos van der Noll
2020 geen wedstrijd ivm corona
2019 Bram Eerenberg
2018 Manouk Wols
2017 Wayne Kropman
2016 Dennis Steenbergen
2015 Marco van der Wijngaard
2014 Wayne Kropman
2013 Paul Zwart
2012 Pim Veen

Ook de chefs Sander de Jonge, Maarten Jansen, Arturo Dalhuisen, Jonathan Zandbergen, Jarno Eggen, Marcel de Leeuw, Peter Kuijper, Evert van Dilst, Willem Fijten, Rudy Conings, Pieter Bosters en Michel van der Kroft wisten de award in de wacht te slepen.

Euro-Toques

Euro-Toques Nederland bestaat uit ruim dertig jaar. Bij de aangesloten restaurants (135) wordt ambachtelijk gekookt. Samenwerking met lokale, en streng geselecteerde, landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities.

Elke lid van Euro-Toques Nederland heeft zijn eigen keuken en identiteit, maar gemeenschappelijk is de passie, gedrevenheid en vakmanschap.