Brasserie Carstens heropent met nieuw concept

Brasserie Carstens heropent met nieuw concept

De vernieuwde brasserie Carstens, in het Victoria Hotel tegenover Amsterdam Centraal Station, heeft na een sluiting van 2 jaar de deuren heropend. Een nieuwe start met een nieuw concept en een nieuwe chef.

Nu Brasserie Carstens heropent, wil chef-kok Jeroen Bruinsma zijn gasten in de stadse brasserie meenemen op een reis door eigen land. Daarbij zet het restaurant in op een interactieve ervaring. Achter elk gerecht schuilt een verhaal, een lokale leverancier en een interactief moment aan tafel om te delen. Van uitleg door de chef tot een kijkje in de keuken. 

Het nieuwe concept komt grotendeels uit de koker van Bruinsma. Hij werkte eerder bij toprestaurants als Vossius, Vermeer en La Sirene. Zijn enthousiasme, liefde voor verrassende kookboeken – van zeldzaam & vintage tot de nieuwste hotspots -, en passie voor het pure vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis van Bruinsma’s ongedwongen keuken. 

‘Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken.’ 

Bruinsma wordt in de keuken van Carstens geassisteerd voor souschef Sebastiaan Alferink, die ervaring opdeed bij onder meer Circl en Instock. 

Executive chef Jeroen Bruinsma (links) en souschef Sebastiaan Alferink (rechts).
Executive chef Jeroen Bruinsma (links) en souschef Sebastiaan Alferink (rechts).

Brasserie Carstens 

Brasserie Carstens opende in 2018 de deuren met Maik Kuipers, ex-De Librije***, als chef. Aan de samenwerking tussen hem en PPHE, eigenaar van Park Plaza Victoria Hotel, kwam door de sluiting van de brasserie als gevolg van de coronalockdown in 2020 een natuurlijk einde. In Jeroen Bruinsma is nu een opvolger gevonden. 

De brasserie is al 2,5 jaar dicht, wel is het bijbehorende Carstens Café open met een all-day dining concept. 

Een duurzame kijk op eten 

Carstens werkt enkel samen met leveranciers die een duurzame kijk hebben op ingrediënten om voedselverspilling te verminderen en bij te dragen aan een beter Nederland. Zo heeft Bruinsma de handen ineengeslagen met lokale, kleine leveranciers, waaronder Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam Noord. 

‘Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.’  

Het beste van ieder seizoen  

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe producten en juist omdat Carstens met lokale producten werkt, kunnen gasten met regelmaat nieuwe gerechten op het menu verwachten. Carstens toont een eerlijke weergave van tijd en plaats, en biedt een wisselend en verrassend aanbod. Als de visboer waarmee we samenwerken op een ochtend de verste vis uit de Noordzee vangt, kunnen gasten deze diezelfde avond bestellen in het restaurant.  

Carstens is 4 dagen per week geopend voor diner: donderdag tot en met zondag van 18.00 – 21.30 uur.