Brasserie Carstens weer open, maar zonder chef Maik Kuijpers

Brasserie Carstens weer open,  maar zonder chef Maik Kuijpers

Brasserie Carstens in Amsterdam, tegenover het Centraal Station, gaat in september 2022 weer open, maar zonder Maik Kuijpers. Vanwege corona sloot de brasserie haar deuren.

Chef-kok Jeroen Bruinsma heeft de leiding over de keuken wanneer Brasserie Carstens in september heropent. Maik Kuijpers is niet meer betrokken bij het concept in het Park Plaza Victoria Hotel in Amsterdam.

Carstens zonder Maik Kuijpers

‘De samenwerking met Maik Kuijpers (ex-Librije) kwam in 2020 vanwege de sluiting van Carstens tot een natuurlijk einde’, laat een woordvoerder weten op de vraag van Misset Horeca of Kuijpers nog betrokken is bij de brasserie.

Maik Kuijpers stond er niet dagelijks achter de kachel, maar tekende wel voor het concept.

Het nieuwe Carstens

‘Verfrissend, eerlijk en ongedwongen’, zo omschrijft Carstens het vernieuwde concept. Het bijbehorende Carstens Café draait momenteel wel een all day-programma met ontbijt, lunch en diner (burgers).

Chef Jeroen Bruinsma

De nieuwe chef, Jeroen Bruinsma, werkte onder meer bij Vossius van Robert Kranenborg, stond naast Chris Naylor in de keuken van Vermeer* en werkte bij Restaurant La Sirene (Bib-Gourmand) in het Wyndham Apollo hotel. Ook runde hij ruim 6 jaar (tot november 2021) zijn eigen restaurant, Bloom in Weesp.

Jeroen Bruinsma
Jeroen Bruinsma

In zijn filosofie neemt de natuur de chef het meeste werk uit handen. ‘Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een gerecht te komen.’

Sous Sebastiaan Alferink

Samen met souschef Sebastiaan Alferink, bekend van Circl en Instock, maakt Bruinsma de keuken van het vernieuwde Carstens.

Een duurzame kijk op eten

Carstens werkt enkel samen met leveranciers die een duurzame kijk hebben op ingrediënten om voedselverspilling te verminderen en bij te dragen aan een beter Nederland. Zo heeft Bruinsma de handen ineengeslagen met lokale, kleine leveranciers, waaronder Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam Noord.