Nieuwe sommelier voor Restaurant Bisque van Jan Gaastra

Nieuwe sommelier voor Restaurant Bisque van Jan Gaastra

Jan Gaastra heeft het team van zijn Groningse restaurant Bisque aan de voorkant versterkt met een nieuwe maître/sommelier.

De nieuwe maitre/sommelier van Restaurant Bisque in Groningen is Sabrina Mans (1990).

Mans deed ervaring op bij het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam als leerling gastvrouw. Daarna specialiseerde ze zich in wijn, spijs en gedestilleerd en werkte ze voor Hans Veerman bij Restaurant Rosso.

Wijn-spijs-specialist en lquorist

Ze volgde de opleiding Gastronoom Sommelier aan de Academie voor Gastronomie en is in bezit van het diploma Wijn Spijs Specialist. Vervolgens ging ze op voor Liquorist en ook deze opleiding volbracht ze met succes.

Hotel New York

‘Mijn kennis en ervaring van die eerste werkjaren nam ik vervolgens mee naar Hotel New York in Rotterdam. Daar was ik zes jaar restaurantmanager van NY Basement, restaurant & cocktailbar, in het souterrain van Hotel New York.’

Sabrina Mans
Sabrina Mans

‘Naast de fijne jaren die ik bij deze drie bedrijven had, heb ik ook nog ervaringen opgedaan bij een aantal gerenommeerde restaurants als Ivy/FG te Rotterdam, het inmiddels gesloten ‘De Limonadefabriek’ in Streefkerk, Restaurant Latour in Noordwijk (Huis ter Duin) en meest recent werkte ik bij Restaurant De Lindenhof in Giethoorn van Martin Kruithof.

Restaurant Bisque

Chef Jan en gastvrouw Corry Gaastra hebben in juli 2020 restaurant Bisque in de stad Groningen geopend. De zaak zit aan de Verlengde Hereweg in de stad, maar net buiten het centrum.

Het echtpaar, dat in 2019 voormalig sterrestaurant Koriander in Drachten verkocht, maakte er een nieuwe start met een klein restaurant. Max 30 couverts. Hun dochter Sabine werkt ook mee in de zaak en ze serveren diner van dinsdag tot en met zaterdag. Zondag en maandag zijn de sluitdagen van restaurant Bisque.