Energie-enquête om politiek van snelle steun te overtuigen

Energie-enquête om politiek van snelle steun te overtuigen

Vakvereniging ProFri start een energie-enquête onder cafetaria's, snackbars en frituren om de politiek van snelle steun te overtuigen.

'Tientallen cafetaria’s zijn vanwege de oplopende kosten al gestopt. Honderden lijken met de gedachten te spelen ook hun deuren te sluiten. Maar precies weten we het niet. We hebben harde onderzoeksgegevens nodig om de politiek van snelle steun te overtuigen.' Dat zegt Frans van Rooij, directeur van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri).

Hij roept alle ondernemers met frituurspeciaalzaken op om de vragen te beantwoorden die in het korte onderzoek worden gesteld. Het gaat om onderwerpen als de hoogte van de maandelijkse energierekening, prijs- en omzetontwikkeling, de energiestress, het soort energiecontract én het jaarverbruik aan energie en gas. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Nederlands Frituurcentrum.

Den Haag doordringen van steunnoodzaak

De meeste cafetaria’s leunen sterk op hun grote gasgestookte ovens, die vooral tijdens de afhaalpiek in de vooravond moeten beschikken over een grote capaciteit. Van Rooij: 'Wij vragen ons af of de overheid wel beseft dat snackbars gerekend moeten worden tot het zogenaamde ‘energie-intensieve midden- en kleinbedrijf’. Als dat besef er niet is, kan het zijn dat de branche naast steunmaatregelen grijpt. Het onderzoek is dus vooral bedoeld om politiek Den Haag van de noodzaak van snelle steun te overtuigen.'

Via onderstaande link kunnen ondernemers de energie-enquête in een paar minuten invullen. ProFri vraagt naar de naam van de ondernemer en zijn bedrijf, maar zal alle gegevens uitsluitend anoniem verwerken voor zijn eindrapportage en publicaties.

Link naar de Energie enquête