Dit is de winnaar van de Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022

Dit is de winnaar van de Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022
In de top drie stonden Teide Schepers (r) van Bij Jef in Den Hoorn en Hedwyghe Verbeke (l) van Het Roode Koper in Ermelo en Michelle van de Bunt van De Leuf in Ubachsbergs (midden)

Teide Schepers werkzaam bij Bij Jef in Den Hoorn is de winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Dit is maandag 31 oktober bij Capital C in Amsterdam bekend gemaakt tijdens het event waarop ook de Lekker gids voor 2023 werd onthuld.

Bekendmaking

De bekendmaking van de winnaar en het uitreiken van de Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022 vond plaats op 31 oktober 2022 tijdens de lancering van Lekker500 editie 2023.

De winnaar ging naar huis met de wisseltrofee (een beeld van kunstenaar Lou Thissen) en mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s Château de Bagnolet in Frankrijk. Daarnaast ontving de winnaar een fles zeer exclusieve Hennessy Paradis t.w.v. € 1.100 en een geldprijs van € 2.500.

Finalisten

Het deelnemersveld van de finale van de prestigieuze wedstrijd voor jonge gastvrijheidstalent bestond uit 6 finalisten en 4 wildcardhouders namens restaurantverenigingen Alliance Gastronomique, JRE- Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants.

De gastvrijheidsprijs is toegankelijk voor talenten tussen 20 en 26 jaar. De zes toptalenten behaalden op maandag 11 april tijdens de theorie-dag bij ROC Mondriaan in Den Haag de hoogste score van de 22 deelnemers.

Top drie Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022

In de top drie stonden Michelle van de Bunt van De Leuf in Ubachsbergs, Teide Schepers van Bij Jef in Den Hoorn en Hedwyghe Verbeke van Het Roode Koper in Ermelo. Zij werden op het podium geroepen tijdens de uitreiking van de gastvrijheidsprijs. 'Dit is een wedstrijd voor de gastronomie. E ik denk dat we samen verder moeten gaan bouwen', zegt winnaar Teide blij.

De tien finalisten in willekeurige volgorde:

Hedwyghe Verbeke, Het Roode Koper, Ermelo 

Jasper Jongejans, Ciel Bleu, Amsterdam 

Jeroen Meijer, De Kromme Dissel, Heelsum 

Merlijn van de Laar, Zarzo, Eindhoven

Michelle van de Bunt, De Leuf, Ubachsberg 

Sanne de Jongh, Noble, Den Bosch

Femke Gröniger, Joann, Enschede (Alliance Gastronomique)

Teide Schepers, Bij Jef, Den Hoorn (Les Patrons Cuisiniers)

Chris Makarawung, Orangerie De Pol, Doetinchem (JRE-Jeunes Restaurateurs) 

Ching Yi Sit, Azië, Hoorn (Fine Eastern Restaurants)