Opnieuw prestigieuze prijs voor restaurant De Nieuwe Winkel

Opnieuw prestigieuze prijs voor restaurant De Nieuwe Winkel

Restaurant De Nieuwe Winkel van chef-kok Emile van der Staak is in Barcelona uitgeroepen tot Beste Plantaardige Restaurant ter wereld.

Na een tweede plek in 2021 is Restaurant De Nieuwe Winkel dit jaar op het Gastronomic Forum in Barcelona gehuldigd als Beste Plantaardige Restaurant ter wereld.

Chef-kok Emile van der Staak was zelf aanwezig op de uitreiking en vertelt tegenover Omroep Gelderland de onderscheiding als een mooi compliment te zien voor alle inspanning. 'Ik denk dat er een hoop mensen zijn die er nog nooit van gehoord hebben.

Het zijn vakmensen die gelijkgestemd zijn en die komen bij elkaar. Dat je die een omslag in de gastronomie mag aanvoeren, voelt als een eervolle taak. Maar je moet het ook niet overdrijven.'

Meer Nederlands succes

Naast De Nieuwe Winkel staan er dit jaar meer Nederlandse restaurants in de top-100 beste plantaardige restaurants ter wereld.

Zo kwam Restaurant Flore in Amsterdam, na een 11e plek in 2021, dit jaar de top-10 binnen op een 6e plek, nog net voor het gerenommeerde Arpège in Parijs.

Nederlandse restaurants in de Top 100

De Nieuwe Winkel, Nijmegen (1)
Restaurant Flore, Amsterdam (6)
De Librije, Zwolle (16)
Bolenius, Amsterdam (19)
Triptique, Wateringen (27)
Spectrum, Amsterdam (36)
Brut172, Reijmerstok (45)
Choux, Amsterdam (46)
De Treeswijkhoeve, Waalre (72)
Bøg, Den Haag (78)
Pollevie, 's-Hertogenbosch (83)
Merlet, Schoorl (85)
Yerba, Amsterdam (87)

Bekijk hier de complete We're Smart Top 100.