Opnieuw explosie bij restaurantketen, nu in Rotterdam

Opnieuw explosie bij restaurantketen, nu in Rotterdam

Opnieuw is een vestiging van de Surinaamse restaurantketen Lobi BBQ het doelwit geworden van een explosie. Ditmaal in Rotterdam.

In de nacht van maandag op dinsdag rond 01.30 uur ging een explosief af bij een restaurant aan de Claes de Vrieslaan in Rotterdam-West. Er raakte niemand gewond.

De politie laat weten het verband te onderzoeken met eerdere explosies en beschietingen. De afgelopen weken zijn bij vestigingen van Lobi BBQ in Dordrecht, Rotterdam en Den Haag explosieven geplaatst of is een vestiging beschoten. Bij geen van de geweldsincidenten vielen slachtoffers.

Burgemeester sluit restaurantketen na explosie

Burgemeester Wouter Kolff sloot vorige week donderdag voor veertien dagen het afhaalrestaurant aan de Spuiweg in Dordrecht dat een paar dagen daarvoor werd beschoten en waar een explosief werd geplaatst. Hij deed dat 'om de openbare orde te herstellen'.

De 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel die een week geleden in Den Haag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het plaatsen van explosieven en beschietingen van de vestigingen van Lobi BBQ zit voorlopig vast.

De politie vermoedt een verband, maar het onderzoek loopt nog. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Volgens de politie gedroeg de Capellenaar zich verdacht in de omgeving van de Haagse vestiging van de keten. Onduidelijk is nog of hij iets met de incidenten in Rotterdam en Dordrecht te maken heeft.