De Poelier: Verantwoorde kip en ambachtelijke bereidingen

De Poelier: Verantwoorde kip en ambachtelijke bereidingen

Een vakantiegesprek over een 'kippenconcept' leidde binnen een maand tot restaurant De Poelier, een nieuwe zaak met gevogelte en wild op het menu. Gevestigd in het oude centrum van Amstelveen, vlakbij de andere twee zaken van ondernemerspaar Snoek.

Inmiddels is De Poelier de derde zaak van het echtpaar Jessica en Remco Snoek. ‘De Poelier doen we samen met Bianca van den Berg en Leo & Michael Bronkhorst. De laatste twee hebben het concept bedacht’, vertelt Remco Snoek.

Jessica Snoek (l), Remco Snoek en Bianca van den Berg
Jessica Snoek (l), Remco Snoek en Bianca van den Berg

‘We hebben enorm geboft dat het pand van Haddock Grill Club tegenover onze andere zaak The WineKitchen at Home beschikbaar kwam.’ 245.000 euro kostte de overname, inrichting en verbouwing van restaurant De Poelier. De verbouwing duurde 4 weken, waarbij het team zelf de inrichting voor zijn rekening heeft genomen. ‘De grote koperen biertanks gebruiken we niet, maar hebben we laten hangen. Dat geeft een stoere uitstraling. Verder is het donkere pand lichter gemaakt en zijn de toiletgroepen verplaatst’.

De keuken van restaurant De Poelier

De keuken van De Poelier gaat verder dan alleen verantwoorde kip. ‘Wij werken met verschillend wild en altijd met een ambachtelijke bereiding. Vandaar de knipoog naar de naam van het ambacht van poelier. ‘Vanaf dag één zitten we vol, waardoor we met de geplande tafelbereidingen pas later gaan beginnen.

Restaurant De Poelier heeft 70 couverts waarvan 9 aan de bar en straks nog eens 20 op het terras deze zomer. Er staan 22 gerechten op de kaart en nog eens 7 bijgerechten en altijd een special buiten de kaart. Er zijn 7 fte in dienst waarvan 3 in de keuken en 4 in de bediening.