Bij nieuw restaurant De Poelier spelen gevogelte en wild hoofdrol

Bij nieuw restaurant De Poelier spelen gevogelte en wild hoofdrol

Een gesprek over een leuk 'kippenconcept' op vakantie, leidde binnen een maand tot een nieuwe zaak. De Poelier, met gevogelte en wild in de hoofdrol, opent eind oktober in het oude centrum van Amstelveen.

Jessica en Remco Snoek werden aan het denken gezet door iemand die op vakantie een leuk kipconcept had gezien. De ondernemers, die samen met Bianca van den Berg al de The WineKitchen at Home en The WineKitchen at Sea exploiteren, waren wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. Het zaadje was geplant.

Remco: 'Jessica en ik gingen filosoferen over een eventuele invulling van zo'n concept. We wilden het wel breder trekken dan kip alleen en ook gevogelte en wild erbij betrekken’.

Overname Haddock Grill Club

Al snel bleek dat de overbuurman, Haddock Grill Club in de Stationsstraat, wel open stond voor een overname. 'Binnen een paar dagen was het rond. Per 1 augustus hebben we de sleutel gekregen.’

De nieuwe zaak gaan ze exploiteren samen met hun partner Bianca van den Berg en Leo en Michael Bronkhorst. Vader en zoon Bronkhorst waren de aanbrengers van het idee. De eigenaren van bouw en vastgoedbedrijven hebben met veel affiniteit met gastronomie.

Knipoog naar ambachtelijke bereidingen

‘De naam hebben we vrij simpel gehouden’, vertelt Jessica Snoek. ‘De Poelier, met een knipoog naar de ambachtelijke bereidingen die we van plan zijn te gaan doen. Het moet voelen alsof je uit eten bent bij een goede poelier.’

Het restaurant, waar Jessica Snoek de keuken gaat runnen, krijgt 75 tot 80 couverts met veel ruimte tussen de tafels. ‘We willen ook echt tafelbereidingen gaan doen’, verklaart Jessica. ‘Dus daar moet de serveerwagen tussendoor kunnen. Denk daarbij aan het aan tafel trancheren van een Bresse kip of het bereiden van een klassieke Crepes Suzette.’

Team zo goed als rond

Inmiddels is al het personeel zo goed als gevonden. Remko: 'Het voordeel is dat het aanbod van werkgevers in de horeca in Amstelveen relatief klein is ten opzichte van Amsterdam. Ook wonen er heel veel studenten. Bedienend personeel hadden we dus snel rond.'

'Keukenpersoneel is iets lastiger te vinden, maar dat komt ook goed. Maarten Bunschoten onze oude chef uit The WineKitchen komt onze keuken versterken. En vinden we het geen enkel probleem om zelf even bij te springen.’

Lichte, warme inrichting

Aan de inrichting van het pand wordt wat gesleuteld. ‘We gaan de mooie monumentale deuren weer gebruiken als ingang’, zegt Remco Snoek. ‘De oude eigenaar had een nieuwe ingang midden in het pand, waardoor er veel loze ruimte ontstond rondom de deuren en toiletten daar. Die toiletten verplaatsen we in het halletje bij binnenkomst, waar ook een garderobe komt. Zo hebben we in het restaurant geen onaantrekkelijke plekken meer en kunnen we de ruimte maximaal benutten waardoor we van 60 naar 75 couverts gaan.’

De inrichting van het pand wordt licht, warm met wat ambachtelijke elementen. Jessica: ‘Denk daarbij aan mooie haast witte klassieke geglazuurde tegeltjes die je ook bij de poelier en slager wel ziet rondom de bar’.

‘De betonnen vloer laten we intact, daar doen we niets mee. Maar daarom heen komen warme materialen, bijvoorbeeld geen stucwerk maar behang, met warme aardse en groene tinten.’

Opening begin oktober

De planning van de opening staat op eerste of tweede week oktober. ‘We hebben nu al veel aanloop van collega’s en buurtbewoners. Iedereen is enthousiast over een nieuwe zaak in het oude Amstelveense centrum zo na corona. Natuurlijk gaan we ook kip, frites en appelmoes serveren, alleen wel met een goede Kemperhoen, vers gesneden frites en eigengemaakte appelmoes. Maar het meest kijk ik uit naar het wildseizoen en laat dat nu net rondom de opening starten’, zegt Jessica Snoek lachend.