Restaurant The Dining Room geopend in voormalige Balkonkamer De Swaen

Restaurant The Dining Room  geopend in voormalige Balkonkamer De Swaen

Ondernemers Gerdine en Bart van Hal hebben Restaurant The Dining Room in Oisterwijk geopend. Het fine-dining restaurant is gevestigd op De Lind 47A, boven mooR Wining & Dining. Het biedt een creatieve moderne keuken die een buiging maakt naar de Franse cuisine.

Restaurant The Dining Room biedt plaats aan 30 gasten en is gevestigd op de eerste verdieping in de voormalige Balkonkamer van hotel-restaurant De Swaen. In vervlogen tijden werden hier besloten diners, proeverijen en vergaderingen gehouden.

Het is de tweede zaak van Gerdine (48) en Bart van Hal (45), die op de begane grond sinds 2010 mooR Wining & Dining uitbaten, een moderne bistro waar ook plaats is voor een uitgebreide borrel.

Knipoog naar het verleden van De Swaen

Chef de cuisine Dirk Zwerts.
Chef de cuisine Dirk Zwerts.

Het restaurant is een knipoog naar het verleden van De Swaen, waar Bart van Hal tot de sluiting in 2005 de laatste maître d’hôtel was.

Chef de cuisine van The Dining Room is de 37-jarige Dirk Zwerts. Zwerts is na het sluiten van zijn restaurant Prikkelz in 2019 bij mooR komen werken als chef.

Bart van Hal: 'Prikkelz werd onderscheiden met een aanbeveling in de Michelingids en stond op de drempel van de top 100 van Lekker. Leuk detail is dat wij in de voormalige Swaen al samenwerkten, toen zag ik al dat Dirk van een uitzonderlijk niveau was. Dirk is culinair verantwoordelijk voor The Dining Room en adviseert de chef van mooR.'

Gastronomie met vleugje nostalgie

Restaurant The Dining Room biedt een creatieve moderne keuken met internationale invloeden. Een tikkeltje rebels en met een buiging naar de klassieke Franse cuisine. Bart van Hal: 'In de keuken wordt Dirk bijgestaan door chef-kok Niels van der Meer. Alles wordt in eigen huis gemaakt met producten van topkwaliteit.'

'We bieden een combinatie van gastronomisch genieten met een vleugje nostalgie, een goede prijs-kwaliteitverhouding en gemoedelijke Brabantse gastvrijheid op niveau. Daarnaast bieden we met mooR Wining & Dining op de begane grond een mooie combinatie van bistro en luxerestaurant.'

Bourgondische gastvrijheid

Aan de voorkant zorgen maître Wout Wagemakers en gastvrouw Wade Jansen ervoor dat het de gast aan niets ontbreekt. Bart van Hal: 'De gast wordt voorgegaan naar tafel en er is sfeervolle jazzmuziek te horen. Onze sommelier Bas van de Wiel beheert de uitgebreide wijnkaart, waarop veel plaats is voor klassieke wijnen van het Europese continent.'

De menukaart van Restaurant The Dining Room bestaat uit een tweewekelijks wisselend menu van 4 (€ 59,50) of 5 gangen (€ 74,-). Daarnaast is er ’s middags een tweegangen lunchmenu verkrijgbaar (€ 39,50), dat indien gewenst binnen 45 minuten geserveerd kan worden. Aanvullend is een gerecht met ganzenlever en een selectie Europese kazen verkrijgbaar.

Wijnkamer en chef’s table

Het interieur heeft internationale allure, waarbij gebruik is gemaakt van rustige kleuren. Er ligt een visgraatvloer, met stof beklede stoelen en tafels die zijn ingedekt met linnen en glanzend bestek.

Eyecatchers zijn de kunst aan de muren en de grote lamp met glazen bollen van het Oisterwijkse Layer by Adje. Een extra attractie is de naast de gedeeltelijk open keuken gelegen wijnkamer die tevens dienst doet als chef’s table. De klassieke lambrisering in deze ruimte is een verwijzing naar de voormalige Balkonkamer van De Swaen. Bij warm weer kan er buiten gegeten worden op terras van het balkon, dat uitzicht biedt over De Lind.