Cycas opent dualbranded Holiday Inn Express & Suites in Deventer

Cycas opent dualbranded Holiday Inn Express & Suites in Deventer

IHG Hotels & Resorts en Cycas Hospitality hebben in Deventer de eerste Nederlandse vestiging van het Suites-concept van Hoiday Inn geopend, en dat in combinatie met een Holiday Inn Express. Holiday Inn Express & Suites Deventer wordt het eerste aparthotel in de regio en de eerste locatie in Nederland met de combinatie Holiday Inn Express & Suites in één pand.

Het dualbranded hotel Holiday Inn Express & Suites van Cycas Hospitality opent in een hagelnieuw gebouw in Deventer. Het pand biedt plek aan 83 Express-kamers en 16 volledig uitgeruste suites.

Alle 99 kamers beschikken over het Holiday Inn Express Next Generation-kamerontwerp, gericht op het verbeteren van de gastervaring en het uitrusten van reizigers met alles wat ze nodig hebben voor een verblijf.

Slimme ontwerpkenmerken

De belangrijkste kenmerken zijn verduisteringsgordijnen, beddengoed van hoge kwaliteit, een krachtige douche en gratis snelle wifi. De kamers zijn ook uitgerust met slimme ontwerpkenmerken, zoals een flexibele werkruimte, een flatscreen-tv waar gasten inhoud van hun telefoon kunnen spiegelen, ergonomisch ontworpen stoelen en voldoende USB-poorten en stopcontacten naast het bed. 

De 16 suites hebben naast een slaapkamer ook een kitchenette, een woonruimte en een werkruimte. 

In de lobby vinden gasten tafels met geïntegreerde stroom, ook onderdeel van de Next Generation designoplossingen van het merk. De accommodatie beschikt ook over een 24-uurs receptie met versneld in- en uitchecken, de Express Café & Bar en uitgebreide parkeergelegenheid.

IHG en Cycas

Mario Maxeiner, Managing Director Noord-Europa IHG, zei: 'We zijn trots om onze samenwerking met Cycas voort te zetten bij de opening in Deventer.’

Khalid Gaddur, General Manager bij Holiday Inn Express & Suites Deventer, zei: ‘Het openen van de eerste Holiday Inn Express in Deventer en het introduceren van het 'suites'-concept naar Nederland, is een opwindend project om deel van uit te maken.’

Ambitieuze ontwikkelingsplannen

Deze opening markeert de ambitieuze ontwikkelingsplannen van Cycas Hospitality. Eerder dit jaar opende de pan-Europese operator in Frankrijk al de eerste dual-branded locatie met deze merken van Europa. En Cycas zal in het najaar van 2024 ook een combinatie van het Suites-concept en een vestiging van Holiday Inn Express openen in Zwitserland. 

Bij de aankondiging van de locatie in Deventer, in 2020, werd deze nog genoemd als eerste Europese vestiging van het dubbelconcept Holiday Inn Express & Suites, maar in de tussentijd opende Frankrijk eerder.