Johnny's Burger Company: 9 zaken in 2022; teller inmiddels op 47

Johnny's Burger Company: 9 zaken in 2022; teller inmiddels op 47

Johnny's Burger Company heeft 2022 afgesloten met negen nieuwe locaties. In Almere-Stad opende eind december de 46e vestiging van de franchiseformule, die inmiddels in Hoorn ook de opening van het eerste filiaal van het zojuist begonnen jaar achter de rug heeft.

De zaak in Almere-Stad huisvest aan de Markerkant en is de tweede in de stad. ‘De perfecte locatie met een centrale gelegenheid om de grote vraag vanuit Almere-Stad op te vangen’, aldus een woordvoerder van Johnny’s Burger Company.

Eerste vestiging van 2023 geopend

Afgelopen jaar verwelkomde de formule die in 2011 werd opgericht als shop-in-shop met uitsluitend halalproducten in het assortiment, negen nieuwe filialen. Sinds 2015 opereert het merk, dat uit de koker komt van eigenaar Tarek Cherkawi, als franchiseformule.

Het nieuwe jaar kent met de opening van een tweede filiaal in Hoorn een vliegende start. De meest recente vestiging is gerealiseerd aan de Grote Noord.

In Nederland ruimte voor 140 vestigingen

Eerder liet Cherkawi aan Misset Horeca weten dat in ons land ruimte moet zijn voor 140 Johnny’s Burger Company-vestigingen. ‘Wij zijn erg vroeg begonnen met een delivery concept en ik denk dat dit nu in ons voordeel werkt’, vertelde hij destijds. ‘De coronaperiode heeft - ook - ons veel nieuwe klanten opgeleverd en dat biedt perspectieven voor belangstellenden.’

Daarbij wordt meer en meer ingezet op restaurants buiten de Randstad en Noord-Brabant. Zo zijn er inmiddels locaties in Leeuwarden en Groningen, en zijn gesprekken gaande met geïnteresseerde ondernemers in onder andere Emmen, Assen en Zwolle. De vestiging in Hoorn is de 47e locatie.

Het idee voor Johnny’s Burger Company deed Cherkawi op tijdens een vakantie in de Verenigde Staten. Hij miste in Nederland een goede hamburger in een bezorgconcept.