Hotel Beaumont Maastricht opent klassieke cocktailbar

Hotel Beaumont Maastricht opent klassieke cocktailbar
foto: Guy Houben

Hotel Beaumont in Maastricht opende recent officieel de nieuwe hotelbar Founders Bar. Een cocktailbar in de sfeer van de jaren '20 van de vorige eeuw.

Founders Bar is geïnspireerd op de hotelbars die in de jaren ‘20 van de vorige eeuw beroemd werden in London en Parijs nadat tijdens de drooglegging in Amerika veel bartenders hun heil zochten op het ‘oude continent’ en zo hier de bar- en cocktailcultuur introduceerden. 

Hotel Beaumont in Maastricht opende de bar in september al voorzichtig, recent was de officiële lancering. Aan het hoofd van de cocktailbar staat Matteo Pesce, de ervaren Italiaanse Bar Manager die van London speciaal naar Maastricht is verhuisd om Founders Bar te openen. 

foto: Guy Houben
foto: Guy Houben

Founders Bar vormt het sluitstuk van een grootschalige verbouwing van de complete begane grond van Hotel Beaumont waarin ook restaurant Harry’s volledig is vernieuwd. Het is een hotelbar waar hotelgasten en locals elkaar treffen en waar ze  overdag terecht kunnen voor een hapje en een drankje en in de avond voor een aperitief, digestief of een complete avond met gerechtjes en cocktails. 

Design Founders Bar

De opdracht aan Studio Linse uit Amsterdam -onder andere bekend van Restaurant Rijks en het nieuwe Pillows hotel in Amsterdam- was om een iconische hotelbar te creëren die de rijke geschiedenis van het hotel ademt.

foto: Guy Houben
foto: Guy Houben

Dit heeft in Founders Bar geresulteerd in een indrukwekkende bar met eromheen intieme zithoeken, verdeeld over vier verschillende ruimtes met elk een eigen identiteit. De klassieke uitstraling in combinatie met bartenders gestoken in witte jasjes met zwarte stropdas, creëren een warme en tegelijkertijd grootstedelijke ambiance.

Founders Bar serveert een breed assortiment aan cocktails, wijn, sterke dranken en een bescheiden dinerkaart en is dagelijks geopend tot 01.00 uur (keuken tot 23.00 uur). Nu nog vanaf 17.00 uur, vanaf maart is de bar dagelijks vanaf 12.00 uur open.

Hotel Beaumont, het bijbehorende restaurant Harry's en Founders Bar maken onderdeel uit van Twin Peaks Hospitality, het bedrijf van de broers Jean-Marc en Christophe Beaumont. Zij hebben ook hotel The Dutch in Maastricht.