Dit zit nu in De Koperen Hoogte van Hennie van der Most

Dit zit nu in De Koperen Hoogte van Hennie van der Most

De naam De Koperen Hoogte is verdwenen van van de iconische watertoren langs de A28 in Zwolle en is vervangen voor hotel & restaurant Infinity. Hennie van der Most deed de toren eerder over aan ondernemersfamilie Yang.

De in 1932 gebouwde watertoren werd in 1990 aangekocht en verbouwd tot Hotel & Restaurant De Koperen Hoogte. De Chinese familie Yang – ook eigenaar van Restaurant Nieuwe Tijd in Duiven – nam de toren die deels kan draaien, in augustus 2022 over.

De 17 hotelkamers, het restaurant, de lobby en de parkeerplaatsen kregen een update. De gerenoveerde hotelkamers zijn uitgerust met jacuzzi en kingsize bed. In het panoramarestaurant op de 14e verdieping kunnen gasten nu genieten van lokale gerechten van kwalitatief hoog niveau. Duurzaamheid staat bij Restaurant Infinity hoog in het vaandel. Bij het samenstellen van de menukaart wordt gekozen voor duurzame (seizoens)producten. 'Producten waarvan we de herkomst kennen.'

Om duurzaamheid te waarborgen, werken de leveranciers met betrouwbare keurmerken. 'Wij zijn van mening dat de keuze voor biologische producten en streekproducten de totaalbeleving van een gerecht complementeren.'

Ruimtes voor speciale gelegenheden

Naast overnachten en dineren, is het ook mogelijk om ruimtes af te huren voor speciale gelegenheden.

Ook zijn er plannen om een nieuw restaurant aan te bouwen op de begane grond. De familie Yang probeert dit te realiseren vóór medio 2024.

Nieuwe eigenaar

Hoewel Van der Most problemen had met het rendabel runnen van De Koperen Hoogte, ziet de nieuwe eigenaar het rooskleuriger in. ‘Het is een iconische locatie, iedereen kent het en we zien er veel potentie in’, aldus Michael Yang. Yang is woordvoerder van de familie. Hij blijft zelf in Duiven, zijn broer gaat de dagelijkse leiding in Zwolle op zich nemen. Wat de familie aan Van der Most betaald heeft, is niet bekend.

Geschiedenis De Koperen Hoogte

7 jaar geleden - in 2016 - pompte Van der Most nog €1,5 miljoen in de watertoren. Niet de eerste mega investering… Sinds hij zijn tanden zette in De Koperen Hoogte kent het gebouw een turbulente geschiedenis. Tussen 1991 en 2000 investeerde de Overijsselse ondernemer tussen de €25 miljoen en €30 miljoen om de toren om te bouwen tot een horecabedrijf in het hoge segment. Luxueuze hotelkamers, diverse toprestaurants en vergaderlocaties moesten De Koperen Hoogte tot dé hotspot van het Oosten maken.

Van luxe naar lage drempel

Om een lang verhaal kort te maken: dat liep uiteindelijk anders. In juli 2015 restte Van der Most niets anders dan de deur op slot te doen om nog diezelfde maand een doorstart te maken en het restaurant weer te openen en - later - een aantal horecalocaties te verpachten. Dat laatste verliep opnieuw niet helemaal naar wens waardoor uiteindelijk de locatie weer in eigen beheer kwam. En waar voorheen kamers €250 per nacht ‘deden’ en de kelder werd bezet door winkeltjes van Cartier en Louis Vuitton, werden ‘laagdrempelig’ en ‘toegankelijk’ de nieuwe steekwoorden.