Taster komt met 'delivery-first' foodmerk Out Fry naar Nederland

Taster komt met 'delivery-first' foodmerk Out Fry naar Nederland

De delivery-first restaurantgroep Taster gaat samenwerken met Urban Chicken. Tot de restaurantgroep behoren ook Pasta Dreams by Jamie Oliver en Frankrijks bezorgkipmerk Pepe Chicken.

Taster start met Out Fry, het op Korea geïnspireerde merk voor gefrituurde kip, en heeft plannen om met meer merken uit te breiden naar Apeldoorn, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Taster is een 'delivery-first' restaurantgroep die in 2017 werd opgericht door Anton Soulier, een van de eerste werknemers van Deliveroo. Sinds de lancering vanuit een kleine keuken in het 11e arrondissement van Parijs heeft het bedrijf samengewerkt met enkele van de beste chef-koks en eettalenten om menu's te creëren die zijn ontworpen om te worden bezorgd. De merken van Taster zijn verkrijgbaar in meer dan 80 grote steden in Europa, waaronder Londen, Parijs, Madrid en Brussel.

Franchisemodel

Taster heeft een franchisemodel gebouwd om samen te werken met restaurateurs en keukeneigenaren met click & collect mogelijkheid, zodat zij de boomende bezorgmarkt kunnen aanboren. Taster levert de voedselmerken, marketingondersteuning, het beheer van het bezorgplatform en de technologie. Partners leveren de fysieke keukenruimte, het personeel en de apparatuur.

Het menu van Out Fry omvat Koreaans geïnspireerde gochujang- en yangnyeomvleugels, buckets met knapperige malse kip en een selectie burgers die bekend staan om hun pittige smaken - waaronder de best verkopende 'KSB' Korean Slaw Chicken Burger, met Out Fry's populaire Koreaanse BBQ-saus. Het menu biedt ook veel keuze voor veganisten - van burgers tot buckets - en is gegarandeerd om de verlangens van plantaardige foodies te bevredigen.

Bloeiende bezorgmarkt

Anton Soulier, ceo en oprichter van Taster.
Anton Soulier, ceo en oprichter van Taster.

Anton Soulier, ceo en oprichter van Taster: 'De manier waarop we eten is fundamenteel veranderd. We zijn erg enthousiast over de bloeiende bezorgscene in Nederland, en we hebben positieve gesprekken met keukeneigenaren in verschillende steden die enthousiast zijn over voedsel dat speciaal is ontworpen voor bezorging.’

'Ons model is echt uniek en we zijn nu op zoek naar meer keukenpartners om mee samen te werken. Nederland is een belangrijke focus voor ons in 2023 en we willen snel uitbreiden - onze missie is ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van ons iconische eten wanneer ze maar willen.'

Sebastiaan Maliepaard, oprichter van Urban Kitchen: 'We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Taster en het toevoegen van een spannend aanbod van gefrituurde kip - Out Fry - aan ons bestaande portfolio. We kennen de kracht van dynamische merken die foodies aanspreken en we weten ook dat de food delivery scene in Nederland booming is. Daarom willen we graag samenwerken met bedrijven als Taster, die dezelfde visie delen als ons team.'

Technologie

Een samenwerking met Taster is interessant voor ondernemers die meer willen halen uit bezorging en ondernemers met personeel en ruimte die geoptimaliseerd kan worden. Bijvoorbeeld restaurants met personeel met een volledig salaris, maar rustigere lunchtijden, hotels met roomservice maar sporadische bestellingen van gasten, of een levensmiddelenbedrijf met een fluctuerende of seizoensgebonden omzet.