Van der Valk-hotels over op zonne-energie

Van der Valk-hotels over op zonne-energie

De grootste hotelketen van Nederland, Van der Valk, gaat op de daken van veertig hotels in Nederland, België en Duitsland zonnepanelen leggen en laat ook twintig carports met zonnepanelen bouwen.

Meerdere Van der Valk-hotels hebben de afgelopen jaren al duurzame maatregelen genomen. Zo gaat al het organisch afval naar bio-energiecentrales, die het als groene energie terugleveren aan de hotels. Sommige hotels zijn in bezit van het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL In-Use. Een groeiend aantal heeft oplaadpunten voor elektrische autos. Restwarmte wordt gebruikt voor warm water in de douches. Ook zijn hotels overgestapt op duurzamer schoonmaken.

Eigen stroom verbruiken

Het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de hotels is een nieuwe grote stap die dit jaar moet gaan plaatsvinden. De opgewekte groene stroom zal door de hotels zelf worden verbruikt. Van der Valk zet hiermee als marktleider een goede stap richting verdere verduurzaming van de hotelsector. Maar er moet nog veel gebeuren om als sector in 2050 energieneutraal te zijn.