Oudgedienden Ron Blaauw en 212 starten Restaurant Troef

Oudgedienden Ron Blaauw en 212 starten Restaurant Troef
Niels Leijssenaar en Raymond Plat.

Niels Leijssenaar en Raymond Plat starten met Roderick Kunst en Willem Alberts, de mannen achter Escobar, Restaurant Troef aan de Schollenbrugstraat in Amsterdam.

Niels Leijssenaar werkte ongeveer zo’n 10 jaar lang voor Ron Blaauw. Net zolang als Raymond Plat voor Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (212** - Amsterdam) werkte.

Het restaurant zit in het pand waar recent Heart Pizzabar heeft gezeten en daarvoor restaurant Van de Markt. Het krijgt zo’n 90 couverts met een terras bij het water. Er gaat geen menu gekookt worden maar à-la-carte. Rondom de u-vormige open keuken komen zitjes. De eyecatcher van de zaak wordt de prachtige wijnkast, geschikt voor meer dan 2000 flessen, die bij binnenkomst zichtbaar is. ‘Kingkongs is verantwoordelijk voor het interieur.

Ongedwongen sfeer

'Naast de zitjes rondom de open keuken krijgen we gezellige, ronde tafels voor en vierkante tafels meer achterin het pand. We gaan geen fine dining doen. Maar lekker koken en eten op basis van de Franse keuken en dat in een gezellige ongedwongen sfeer’, legt Plat uit. ‘Mijn eigen stijl met hele producten, zoals bijvoorbeeld een complete tarbot uit de pan.’

In het verleden werkten Kunst, Alberts en Leijssenaar samen bij Ron Blaauw. Daarna werden ideeën opgedaan om ooit samen een zaak te openen. ‘Afgelopen jaar zijn we dan ook samen op zoek gegaan naar een locatie. Meerdere keren werden we overboden, tot mei vorig jaar, toen we als eerste tegen dit pand aanliepen. Daar hebben we direct op gehandeld en zijn snel tot zaken gekomen. De locatie lijkt misschien vreemd, maar het is de Weesperbuurt met aan de andere kant van de Amstel op twee minuten de Pijp. Niet in het centrum maar er lekker dicht tegen aan. Om de hoek zitten Café Weesper en Café Hesp en 's zomers het drukste stadsstrand van Amsterdam, de Weesperzijde waar massa’s mensen op af komen. Nee, dat komt wel goed.’

De verbouwing is momenteel nog in volle gang. ‘Je zou het niet zeggen’, stelt Plat. ‘Maar vanaf het eerste weekend in maart gaan we beginnen met proefkoken. Eerst met collega’s, bevriende chefs, familie en vrienden en dan vanaf 15 maart vol open. We kunnen ook niet wachten op het zomerseizoen, wie weet gaan we wel met gevulde picknickmanden inspelen op de strandbezoekers en passerende sloepjes. Maar eerst even een paar maanden normaal draaien.’