Kinderkookcafé in Villa Mobila!

Villa Mobila!, de buitenschoolse opvang in Meppel, krijgt een kinderkookcafé. Komende woensdagmiddag opent de 'zaak'.

Het Kinderkookcafé - zoals het officieel heet - richt zich op kinderen van acht tot en met twaalf jaar en is opgezet door Lieneke Zomerdijk (39) van Speelwerk Kinderopvang. Zij krijgt ondersteuning van studenten van de Pabo. ‘Dit wordt een groot succes. Wat is er voor kinderen nou leuker dan zelf koken, tafel dekken, je ouders een maaltijd uitserveren en ze aan het eind alles laten afrekenen, bij een echte kassa. Geweldig toch?‘

Onder begeleiding gaan de kinderen elke werkdag aan de slag in een fraaie keuken. Van 17.00 tot 18.15 uur kunnen de kinderen, hun ouders, maar ook studenten van de Pabo de bereide maaltijden tegen een ‘schappelijke prijs‘ komen nuttigen. Het restaurant telt 23 zitplaatsen.

Uit recent onderzoek onder ouders van kinderen van de buitenschoolse opvang bleek dat er behoefte is aan een kinderkookcafé. De kookcursussen voor kinderen uit met name de wijk Haveltermade lopen volgens Zomerdijk al als een trein. ‘Het café is dus eigelijk een logische vervolgstap.‘ Het kinderkookcafé is onderdeel van het project Kleurrijk Leven en Leren, waarin het Onderwijs Centrum Meppel, met de Pabo als belangrijkste vertegenwoordiger, Speelwerk Kinderopvang en gemeente vanuit verschillende achtergronden de krachten bundelen.