AMI: bistro, bar du vin en café manger

AMI: bistro, bar du vin en café manger

AMI, gevestigd op de Eerste van der Helststraat in de Amsterdamse Pijp, heeft een Franse uitstraling met een Amsterdams randje. Het is is een bistro, een bar du vin en een café manger met een eigenwijze, artistieke en urban twist.

AMI gaat 27 maart open en wordt een plek waar gasten elk moment van de dag kunnen eten en drinken, op het terras (55 m2), aan de centrale bar of aan de bistrotafels in het restaurant.

De menukaart heeft iets te bieden voor elk uur van de dag: een croissant voor ontbijt en verse franse baquettes voor de lunch. Daarnaast staat er een uitgebreide selectie kazen en charcuterie op de borrelkaart. En verder een mooie fles chablis, fruits de mer met kokkels, crevettes en oesters. Op de dinerkaart staat een tartare de boeuf en een hele zeebaars om te delen.

De keuken wordt gerund door twee chefs: Eliraz Abbou en Joeri Houbein. Eliraz verdiende onder andere zijn strepen bij Visaandeschelde, The White Room en Vinkeles. De laatste jaren heeft hij Local Dealer in Oost tot een Amsterdamse hotspot gemaakt. Chef Joeri vergaarde kennis bij Le Garage, The Lobby van Hotel V en Restaurant Moon.

Impressieve bar

Bij binnenkomst gaat straks alle aandacht naar de bar waar er de
hele dag uitgebreid gepraat, gegeten en gedronken wordt. Rondom de bar zijn er allerlei zit- en hoekplekken te vinden; hoge tafels aan het raam kijkend naar buiten, ronde tafels voor twee, een hoekbank voor een vriendengroep en een (semi-privé) mezzanine om uitgebreid te tafelen. De verschillende etages zorgen voor een ruimtelijke sfeer in het bescheiden pand.

Ontwerpbureau Studio Modijefsky legt de laatste hand aan het interieur dat de kenmerken van de nostalgische en bohemian cafés combineert met een eclectisch design. Unieke structuren op de muur en overal rondingen en spiegels. Het pronkstuk is de handgelegde mozaïekvloer. Herkenbaar voor klassieke Franse bistro’s. Het is een palet van zachte roodtinten, oranje, wit en blauw brengen de Franse sfeer naar het lokale café op de hoek.