Kamer wil muziek zachter; horeca vreest voor bestaan

Kamer wil muziek zachter; horeca vreest voor bestaan

Als de muziek in de horeca zachter moet, komt het bestaansrecht van ondernemers in gevaar. Daarvoor waarschuwt KHN, schrijft het AD.

De Tweede Kamer nam deze week met grote meerderheid een motie aan, waarin staat dat het maximale geluidsniveau op evenementen en in de horeca naar beneden moet.

Met deze volgende stap verhoogt de Tweede Kamer de druk op staatssecretaris Maarten van Ooijen (Gezondheid) om werk te maken van het tegengaan van gehoorschade onder jongeren. 'Dit betekent een laatste kans op zelfregulering. Anders moet er echt wetgeving komen', licht Anne Kuik (CDA) haar motie toe. Of de muziek ook écht zachter moet, weet Van Ooijen nog niet.

'Muziek zachter raakt bestaansrecht horeca'

De horeca kijkt bevreesd naar wat er momenteel in de Tweede Kamer gebeurt. Het zachter zetten van de muziek zal volgens veel ondernemers ten koste gaan van de beleving.

Sommigen gaan zelfs geraakt worden in hun bestaansrecht, stelt de branche. 'De bezoekers blijven dan weg en gaan naar andere plekken om alsnog harde muziek te beleven', reageert een KHN-woordvoerder.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.