Zien Group (Eden Hotels) benoemt Head of Operations en CFO 

Zien Group (Eden Hotels) benoemt Head of Operations en CFO 
Jens Gmiat (links), Ruben Satink (rechts)

Zien Group, de moedermaatschappij van Eden Hotels, kondigt twee aanstellingen in het leadership team aan: Jens Gmiat als Head of Operations en Ruben Satink als Chief Financial Officer. Beiden zullen een belangrijke rol spelen bij het realiseren van het ambitieuze groeiplan van Zien Group, voor zowel het bestaande portfolio als toekomstige acquisities.

De benoemingen van Jens Gmiat als Head of Operations en Ruben Satink als Chief Financial Officer volgen kort op eerder aanstellingen op topposities van Zien Group. Begin februari 2023 werden met Diederik Visser als Director of IT en João Fidalgo als Director of Development al twee nieuwe namen toegevoegd aan het management van de groep

Jens Gmiat, Head of Operations 

Jens Gmiat voegt als Head of Operations uitgebreide operationele en commerciële ervaring toe aan Zien Group. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring bij internationale merken als Soho House, Ruby Hotels en Zoku. 

De afgelopen tien jaar heeft Gmiat de functie van COO bekleed bij toonaangevende hotelmerken. Recentelijk was hij bij Hotel Co 51 verantwoordelijk voor een portfolio van 40 hotels in Europa. Hiervoor was hij als COO bij Zoku International betrokken bij de opbouw van de infrastructuur ter ondersteuning van hybride gastvrijheid met het home-office-longstay-model. 

Voordat Gmait werkzaam was bij Zoku was hij onderdeel van het team van Ruby Hotels, waar hij de basis heeft gelegd voor de 'Lean Luxury' filosofie van het merk bij 15 hotels. Gmiat is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van Zien Group.  

Ruben Satink nieuwe CFO 

Ruben Satink heeft meer dan 20 jaar ervaring in financiën en strategie en hij is bij Zien Group aangesteld als Chief Financial Officer. Tijdens zijn carrière heeft hij op vier continenten en in zeven landen gewerkt, waaronder acht jaar in Rusland, Centraal- en Oost-Europa. Hij brengt ervaring met zich mee na eerdere functies bij bedrijven variërend van grote ondernemingen tot familie- en Private Equity-bedrijven. 

Satink vervangt voormalig CFO Joost Peeperkorn, die zijn loopbaan vervolgt bij een van de aandeelhouders van Zien Group. 

Ambitieus groeiplan Zien Group

‘Jens en Ruben komen ons managementteam versterken op een cruciaal moment voor Zien Group', aldus Billy Skelli-Cohen, CEO van Zien Group. ‘Nu we ons richten op een ambitieus groeiplan waarbij we een aantal van onze hotels herinrichten en nieuwe acquisities doen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. We hebben het geluk dat deze getalenteerde en ervaren managers onze groep komen versterken.’ 

Zien Group werd in september 2022 gevormd als moedermaatschappij van Eden Hotels en alle toekomstige merken en bedrijven. Hieruit sprak duidelijk de ambitie uit te breiden en ook andere merken aan het portfolio toe te kunnen voegen. Deze stap was een duidelijk gevolg van het toetreden van private equity investeerder KSL, dat eind 2021 een meerderheidsbelang van 80 procent in Eden nam

‘KSL is ingestapt met de ambitie Eden te laten groeien', zei Skelli-Cohen in een eerder interview met Misset Horeca rond de lancering van Zien Group. ‘Maar voordat we daarmee kunnen beginnen, vinden we het belangrijk de bestaande hotels nog beter te organiseren en positioneren. We hebben nu 14 hotels die heel verschillend zijn. Die komen wat ons betreft niet allemaal het best tot hun recht onder één paraplu. We behouden Eden Hotels, maar zetten daar een nieuw merk naast waar een paar hotels die nu nog Eden zijn, onder zullen gaan vallen.’ 

Nu het management staat, zullen het lanceren van dat nieuwe merk voor een deel van de bestaande Eden Hotels en het renoveren van een deel van de hotels in het portfolio de volgende stappen zijn.