Café Marcella in hartje Amsterdam bijna klaar voor heropening

Café Marcella in hartje Amsterdam bijna klaar voor heropening

Het bekende buurtcafé Marcella in hartje Amsterdam heropent op 10 mei. De zaak aan het Amstelveld/Prinsengracht heeft een geheel nieuwe uitstraling gekregen, maar moet wel een ontmoetingsplek blijven voor omwonenden. Café Marcella maakt onderdeel uit van het portfolio van de 3WO Horeca Groep, met dertig locaties in de hoofdstad.

Het pand fungeert al sinds 1877 als kroeg, dat een beperkte oppervlakte van 39 vierkante meter heeft. Binnen is er een bescheiden aantal zitplekken, buiten is er een ruim terras. Ondernemers Omar Baggen en Thijs Barelds blijven zich, ook na de verbouwing, richten op gasten uit de buurt. Zo blijft ook het logo van de zaak hetzelfde.

‘Café Marcella was al een café voor de buurt en dat blijft het. Bij ons komt iedereen over de vloer’, vertelt Barelds. De zaak is vanaf 10 mei open in de ochtend voor ontbijt, tot in de late avond. Het café heeft een groot hoekterras, dat grenst aan de Prinsengracht. Borrelen staat straks centraal, zeggen de ondernemers.

Amsterdamse krulletters

De bar is uitgerust met zeven tapkranen, met bier van verschillende brouwerijen. Daarnaast is er een ruime wijnkaart, waar klassieke champagne en natuurwijn op te vinden zijn. Op de kaart staan kleine gerechten en snacks. Voor de laagdrempelige zaak hoeven gasten niet te reserveren.

Studio Modijefsky tekent ook in deze zaak van 3WO (Drie Wijzen uit Oost) voor het interieur. ‘Verschillende texturen komen samen. De eikenhoutenvloer en lambrisering lopen over op het marmer van het plafond en sluiten aan op de koperen bar. Ook hebben de nostalgische Amsterdamse krulletters hun plek op de ramen. De terrastafels zijn voorzien van handgeschilderde illustraties door de Amsterdamse Ted Struwer.’

Afgelopen april opende 3WO haar dertigste zaak: Polly Goudvisch. Ook die zaak ademt nostalgie, al is de oppervlakte van 340 vierkante meter niet te vergelijken met die van de nieuwe aanwinst: café Marcella.