Bekende Rotterdamse ondernemers openen River Bar

Bekende Rotterdamse ondernemers openen River Bar

Het Kooren Paviljoen aan de Rotterdamse Westerkade was deels bestemd als kantoor, maar het hele pand kon toch horeca worden. Horecaondernemers Merijn Sips, Christiaan Bergers en Robin Bravenboer sloegen daarop de handen ineen en openden er hun River Bar.

River Bar is gevestigd in het Kooren Paviljoen. ‘We dachten dat we dit pand zouden delen met een scheepvaartbedrijf. Toen bleek dat een horecavergunning voor het hele pand mogelijk was, zijn we gaan rekenen. Het werd een €850.000 investering voor inrichting pand, keuken en terras. Mede door het grote terras bleek het mogelijk om een rendabele exploitatie te krijgen’, vertelt Bergers.

River Bar moet van 5 naar 7 dagen open

River Bar is nu nog 5 dagen open van lunch tot borrel en diner. Er zijn 150 couverts: 70 binnen, waarvan 12 aan de keukenbar en 80 op het terras. ‘We willen snel 7 dagen open. We zijn nu bezig personeel te werven’, zegt Sips. ‘Dat is er voldoende, maar we willen kritisch zijn, ook wat personeel betreft. Er zijn nu 10 fulltime medewerkers in dienst: 5 in de keuken en 5 in de bediening. Dat moet 7 om 7 worden.'

De keuken is Frans-klassiek. ‘De chef kookt zonder schuimpjes, crèmes of gelletjes. We willen geen getrut op het bord maar gewoon goed eten.’ De inrichting is van King Kongs. Tafels en stoelen komen van het bedrijf van Bergers Interieurs, het bedrijf van Christiaans vader. ‘River Bar loopt vanaf het begin al veel beter dan verwacht, terwijl het weer toch ook niet meezit. Misschien hebben we de kracht van de locatie onderschat.’