Bescheiden Arjan Broekman draagt derde prijs Terras Top 100 op aan team

Bescheiden Arjan Broekman draagt derde prijs Terras Top 100 op aan team

Zichtbaar ontroerd staat Arjan Broekman naast zijn team nadat 'zijn' Wijnhuis op het podium is uitgeroepen tot de nummer 3 van de Terras Top 100 2023.

Het is kenmerkend voor de bescheiden ondernemer uit Zwolle. Hij was al blij toen de hoofdjury liet weten bij Het Wijnhuis op bezoek te komen. Dat betekende een hoge klassering. Dat hij derde zou worden had hij nooit verwacht.

'Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik ben zo ongelooflijk blij en trots op mijn team. Ze staan er altijd en gaan voor elkaar door het vuur. Dát is het succes van Het Wijnhuis.' De jury was ook onder de indruk van de kennis, vakmanschap en gastvrijheid van zijn medewerkers. Maar het succes van Het Wijnhuis is meer.

'We hebben na de Terras Top 100 van vorig jaar kritisch gekeken naar de juryrapporten en echt tegen elkaar gezegd: 'We pakken de verbeterpunten op. Daarmee verbeteren we niet alleen onze gastvrijheid, maar kunnen we ook gaan voor een hoge klassering in de Terras Top 100 van 2023. Maar dan weet je natuurlijk niet of dat ook lukt.'

Het Wijnhuis

Voor de vier panden in de Zwolse binnenstad die samen Grand café wijnbar Het Wijnhuis vormen staat een prachtig terras met 175 zitplaatsen. Gasten wanen zich hier op het terras van een Parijse bistro. De veelzijdige flora, het meubilair en de aankleding stralen in alles ‘Frankrijk’ uit. Ook binnen is de wijnbar Frans: van tegels aan de muur tot de muziek uit de boxen en uiteraard de wijn op de kaart.

Bij de hoofdjury houdt Broekman al een emotioneel pleidooi waarin hij zijn team roemt. Na de bekendmaking op het podium herhaalt hij het nog maar eens.