Conscious Hotels nieuwe eigenaar Hotel V & The Lobby

Conscious Hotels nieuwe eigenaar Hotel V & The Lobby

Conscious Hotels is de nieuwe eigenaar van Hotel V & The Lobby in Amsterdam. De Amsterdamse hotelgroep neemt de exploitatie met terugwerkende kracht per 1 januari over van Mirjam en Tom Espinosa, die een minderheidsbelang behouden. De overname past bij de groeiambities: ruim 2500 hotelkamers in 2030.

Door de overname verdubbelt Conscious Hotels haar jaarlijkse omzet van 20 naar 40 miljoen en groeit de portefeuille van de Amsterdamse hotelgroep naar zeven hotels met meer dan vijfhonderd kamers, vier restaurants en twee koffiebars.

Investering voor groei

Conscious Hotels ontving vorig jaar een investering van NIPA Capital en cornerstone investeerder BORON, de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen en werkt aan de ambitie om in het jaar 2030 ruim 2500 hotelkamers te exploiteren.

Het Amsterdamse karakter en de eigentijdse branding van Hotel V & The Lobby sluiten volgens de hotelgroep goed aan op de kernwaarden van Conscious Hotels.

Drie hotels en twee restaurants

Onder leiding van Mirjam en Tom Espinosa exploiteerde het familiebedrijf - met een historie die teruggaat tot 1978 - drie hotels - Hotel V Frederiksplein, Hotel V Nesplein en Hotel V Fizeaustraat - en twee café-restaurants - The Lobby Fizeaustraat en The Lobby Nesplein.

Merken blijven naast elkaar bestaan

Het duo houdt een minderheidsbelang en gaat een rol spelen bij de verdere ontwikkeling van Conscious Hotels en Hotel V & The Lobby. De nieuwe eigenaar laat weten dat de merken naast elkaar blijven bestaan.

Perfecte spreiding over Amsterdam

Door de toevoeging van de drie hotels en twee restaurants krijgt Conscious Hotels naar eigen zeggen een perfecte spreiding over de stad Amsterdam en ontstaat een solide basis voor verdere internationale expansie met meerdere hotels in diverse grote Europese steden.