Ron Blaauw start met alcoholvrije wijnkaart: 'We noemen het liever geen trend'

Ron Blaauw start met alcoholvrije wijnkaart: 'We noemen het liever geen trend'
Ron Blaauw

Restaurant Ron Gastrobar* in Amsterdam van Ron Blaauw start met een volwaardige alcoholvrije wijnkaart. Naast rode, witte en rosé wijnen, staan er nog een aantal alcoholvrije alternatieven op. In totaal kan de gast vanaf nu kiezen uit twintig alcoholvrije opties.

Het alcoholvrije wijnmenu is tot stand gekomen in samenwerking met slijterij Nix & Nix, dat gespecialiseerd is in alcoholvrije dranken. Ron Blaauw ziet de vraag in zijn restaurants toenemen. 'We noemen het liever geen trend, want trends komen en gaan. We zien het als een ontwikkeling die blijvend is en waar we graag meteen mee aan de slag gaan. Zo maken we er echt voor iedereen een feestje van', aldus de chef en ondernemer.

Twintig alternatieven, samengesteld met de sommelier

Nix & Nix werkte nauw samen met sommelier Jacob van Benthem van Ron Gastrobar. Na verschillende proefsessies werden er twintig alternatieven geselecteerd zonder alcohol. Alle alcoholvrije alternatieven zijn te ‘pairen’ met de gerechten op de kaart. Volgens Ron Gastrobar is de volledige wijnkaart zonder alcohol een primeur in Nederland.

‘We zien beiden de vraag naar kwalitatieve en smaakvolle alcoholvrije dranken vanuit de consument toenemen. Tot nu toe is er in veel horeca beperkte keus. Fantastisch dat we gezamenlijk deze wijnkaart hebben samengesteld en dat Ron Blaauw dit zo als volwaardige categorie omarmt’, zegt Frederike de Groot namens Nix & Nix.

Training voor personeel

Naast expertise in het samenstellen van de kaart denkt Nix & Nix mee met de benamingen. Het bedienend personeel wordt komende weken getraind in de kennis over en verkoop van de alcoholvrije wijnen en alternatieven.

Bekijk deze collectie

Drankenkaart

Duik in de wereld van smaak en verfijning met deze nieuwe collectie. Ontdek alles over de kunst van het samenstellen van de perfecte drankenkaart, van bieren tot cocktails, koffie tot thee en wijnen. Laat je inspireren door deskundige inzichten en trends die de gastbeleving naar een hoger niveau tillen.