Bijen helpen Bas Diks bij het NK Lekkerste Broodje 2024

Bijen helpen Bas Diks bij het NK Lekkerste Broodje 2024
Fotocredits: Tamara Verheij / Inbeeldt

Hij werd tweede tijdens het NK Lekkerste Broodje 2023 en daar baalde hij een klein beetje van. Bas Diks van Diks Authentiek Culinair geeft echter niet op. Voor 2024 roept hij de hulp in van zijn eigen bijen.

'Ik doe mee om te winnen', zegt Bas Diks resoluut. Hij runt samen met zijn vrouw en ouders cateringbedrijf Diks Authentiek Culinair in Harreveld en doet al jaren mee met het NK de Lekkerste. Dat leverde hem al een aantal prijzen op, waaronder goud tijdens het Lekkerste Broodje Catering in 2011. In 2023, tijdens het NK Lekkerste Broodje, werd hij tweede achter Roland Biermans. 'Ik baalde daarvan, maar kon me erbij neerleggen. Ronald en ik kennen elkaar goed en we doen al heel lang mee.'

Eigen honing

Wat hij precies gaat maken voor het NK Lekkerste Broodje 2024 weet hij nog niet, maar één ingrediënt heeft hij al uitgekozen: honing. En niet zomaar honing, maar honing van zijn eigen bijen. “Mijn vader en schoonvader zijn beiden imker en we hebben zo’n tien bijenvolken op ons terrein waarmee we onze eigen honing produceren.”

Zoete kant

Zijn creatie zal dan ook ‘richting de zoete kant’ gaan, verklapt hij. 'Ik heb patisserie altijd interessant gevonden en ik denk dus aan een zoet broodje.' Hij heeft zijn bakker, Bakkerij Schreuder in Eibergen, al verzocht om voor het NK een broodje te maken. 'Hij werkt met lokale producten, maar hij is geen banketbakker. Dus ook voor hem is het een uitdaging.'

Inschrijven

Wie gaat de strijd aan met Bas Diks tijdens de Horecava 2024? De inschrijving voor het NK Lekkerste Broodje, en de andere zeven NK’s, is geopend.