Namens de Beurs van Berlage heeft Adhoc horecamakelaars de horecaruimte 'Het Schipperscafé' aan The Seafood Bar verhuurd.
Michiel Lindenbergh, director special projects bij Beurs van Berlage: 'We wilden het vinden van een geschikte huurder zorgvuldig aanpakken en schakelden daarbij advies in van Adhoc horecamakelaars. Geïnteresseerde huurders konden pitchen door een ondernemingsplan en concept in te sturen. Dat bleek een goede strategische zet.
Grote belangstelling
'Het grote aantal bezichtigingen heeft me echt verrast. Zeker zo kort na corona, dat natuurlijk een flinke wissel getrokken heeft op de horecasector. En daarbij moet de nieuwe huurder ook investeringen doen in het Schipperscafé. Dat bleek veel horecaondernemers er niet van te weerhouden, want de belangstelling was boven verwachting groot. We hebben veel uiteenlopende concepten binnengekregen van verschillende partijen.'
Bijzonder pand
Pepijn de Visscher, eigenaar van The Seafood Bar: 'In eerste instantie had ik weinig interesse in een extra restaurant in Amsterdam. We hebben daar al drie restaurants en de focus lag bij ons meer op Londen, waar we ook een zaak hebben. Toen ik de brochure nog een keer onder ogen kreeg, ben ik mede op aanraden van Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars toch gaan kijken. Bram kent ons goed: zo was hij de verhurende makelaar bij onze panden in Utrecht en op het Spui.
'Eerlijk gezegd ging ik ook een beetje kijken voor mijn plezier, want architectuur is een grote hobby van me en de Beurs van Berlage is natuurlijk een bijzonder pand. Na de bezichtiging kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat dit de perfecte plek was voor ons. Dat de Beurs ons plan uiteindelijk uitgekozen heeft, is natuurlijk prachtig.'
The Seafood Bar

'Als The Seafood Bar streven we ernaar om prachtige visrestaurants te openen in unieke panden. Aan het Spui zitten we bijvoorbeeld in een pand in art nouveau-stijl met een rijke historie en in Londen in een Georgian townhouse uit 1730. Het Schipperscafé in de Beurs van Berlage past goed in dat rijtje. Het interieur heeft de ideale sfeer voor een oesterbar. Het deed mij denken aan de Oyster Bar in Grand Central Station in New York. Dat restaurant zit daar al meer dan 100 jaar. Het Schipperscafé heeft alles in zich om ook zo’n icoon te worden.'