Rudolph van Veen lanceert nieuwe opleiding Vegan Patisserie

Rudolph van Veen lanceert nieuwe opleiding Vegan Patisserie

Het ROC van Amsterdam - Flevoland lanceert op de Horecava een nieuwe opleiding Vegan Patisserie. De eerste vegan patisserie opleiding van Nederland is daarmee een feit.

Rudolph van Veen, Meesterkok en Meesterpatissier, zal op maandag 8 januari, om 11.00 uur aanwezig zijn op de Horecava om als eerste het vegan gebak te proeven.

De opleiding Vegan Patisserie biedt een uitgebreide inleiding tot de kunst van het bakken van banket zonder het gebruik van dierlijke grondstoffen zoals zuivel, eieren en honing. Deze opleiding stelt deelnemers in staat om klassieke banketproducten te bereiden met behulp van alternatieve ingrediënten, die zowel smakelijk als ethisch verantwoord zijn.

De opleiding benadrukt niet alleen het belang van veganistisch banket als een milieuvriendelijke en diervriendelijke keuze, maar moedigt ook creativiteit aan bij het maken van banketproducten zonder compromissen op smaak en kwaliteit.

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen is niet alleen SVH Meesterkok, maar sinds 2010 ook Meester Patissier. In 2011 heeft hij nauw samengewerkt met het onderwijs en won de prijs voor Best Student Company met zijn project Bus Stop Bakery. Hij draagt het onderwijs een warm hart toe en juicht ook de nieuwe vegan trend toe. Voor 24Kitchen, waarvan hij medeoprichter is, neemt Rudolph verschillende programma’s voor zijn rekening.