Horeca Vakbeurs 2024 klaar om horecaprofessionals uit Noord- en Oost-Nederland te verwelkomen

Horeca Vakbeurs 2024 klaar om horecaprofessionals uit Noord- en Oost-Nederland te verwelkomen

Het is bijna zover, over minder dan een week staan inspiratie en gastvrijheid centraal tijdens de eerste editie van Horeca Vakbeurs, het vak-event dat plaatsvindt op 29, 30 en 31 januari 2024 in Evenementenhal Hardenberg. Horeca Vakbeurs belicht de bloeiende horeca in Noord- en Oost-Nederland en introduceert Chef's Place, een bijzonder segment met aandacht voor het hoge culinaire segment.

Een hoogtepunt van Horeca Vakbeurs in Hardenberg is Chef's Place, waar (sterren)chefs uit de regio hun creativiteit, passie en vakmanschap tonen. Bezoekers kunnen letterlijk een kijkje in de keuken nemen en deelnemen aan interactieve demonstraties. Namen als Nelson Tanate, Yannick Roodhof, Steven Klein Nijenhuis en anderen schitteren in dit culinaire spektakel, waarin het doel is om inspiratie en toegankelijkheid te bieden.

Het programma biedt een variëteit aan activiteiten, waaronder jamsessies met mysterieboxen, masterclasses, en de spannende "Wie is de masterchef?" competitie. Bezoekers kunnen de kneepjes van het vak leren en zich laten inspireren door de regionale gastronomie.

Trendpodium: Kennis en inspiratie voor ondernemers

Naast Chef's Place biedt Horeca Vakbeurs een inhoudelijk programma op het Trendpodium, waar ondernemersuitdagingen aan bod komen. Met sprekers als Stef Driessen van ABN AMRO, Charlotte Mauritz over social media en Mathijs Ummels over leidinggeven aan generatie Y en Z, wordt het programma een bron van waardevolle inzichten.

Samenwerking met scholen: Een kans voor jong talent

Tijdens het event is de betrokkenheid van regionale onderwijsinstellingen van belang, met een speciaal wedstrijdprogramma op een eigen gedeelte van de beursvloer. Studenten nemen deel aan uitdagende wedstrijden, waaronder Hells Kitchen en barista- en biertapwedstrijden. Bezoekers hebben zelfs de kans om als barista aan de slag te gaan en hun creaties vast te leggen op polaroid, wat zal resulteren in een speciale achterwandcollage.

Proefplein: Drankenideeën voor de toekomst

Een ander onderdeel op Horeca Vakbeurs is het Proefplein, waar bezoekers kunnen experimenteren met dranken en kennismaken met diverse leveranciers. Hier draait alles om het ontdekken van nieuwe smaken en het opdoen van ideeën voor de drankenkaart.

Praktische details en service

Om bezoekers volledig te ontzorgen biedt Evenementenhal Hardenberg haar bekende service, inclusief gratis parkeren en garderobe. Het is belangrijk dat de focus op de ervaring ligt. Het Misset Horeca terras biedt gelegenheid om te netwerken en bij te praten. Met een divers aanbod van exposanten en een rijk gevuld programma belooft Horeca Vakbeurs 2024 drie dagen lang het middelpunt te zijn van de Nederlandse horeca.

Openingstijden Horeca Vakbeurs 2024

De eerste editie van Horeca Vakbeurs is te bezoeken op maandag 29 en dinsdag 30 januari 2024 van 11.00 tot 18.00 uur en op woensdag 31 januari van 11.00 tot 17.00 uur in Evenementenhal Hardenberg. Registratie voor kaarten is online beschikbaar.