Seb Smit terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma*

Seb Smit terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma*
Landgoed Lauswolt

Seb Smit is de nieuwe executive chef van sterrestaurant De Heeren van Harinxma en Bistro Nijeholt. Na een carrière op topniveau keert de 39-jarige culinair expert uit Beetsterzwaag terug naar de keuken waar zijn professionele reis begon.

Zijn culinaire fundamenten legde Seb Smit op Landgoed Lauswolt. Smit heeft zich verder ontwikkeld bij enkele van de meest gerenommeerde keukens van Nederland en daarbuiten. Zijn reis bracht hem
via Herberg onder de Linde in Aduard naar de bekroonde Lindenhof in Giethoorn, waar hij twaalf jaar onder leiding van tweesterrenchef Martin Kruithof de fijne kneepjes van het vak leerde. Ook
een stage bij Noma*** in Kopenhagen heeft hem veel gebracht.

Als keukenchef bij de Lindenhof heeft Seb bewezen klaar te zijn voor de uitdagingen die De Heeren van Harinxma met zich meebrengt. 'Ik ben enthousiast en vereerd om terug te keren naar Landgoed Lauswolt
en de keuken van De Heeren van Harinxma te leiden. Dit is de plek waar mijn culinaire avontuur begon, en ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen en passie voor gastronomie hier toe te passen. Samen met het team wil ik de traditie van vernieuwing en uitmuntendheid voortzetten,' aldus Seb Smit.

Seb Smit en Marc van Gulick
Seb Smit en Marc van Gulick

Deze wisseling van de wacht volgt op de aankondiging van chef-kok Arjan Bisschop, die na bijna tien jaar zijn talenten naar Zwolle verplaatst om daar een nieuw culinair avontuur te starten. Landgoed Lauswolt spreekt zijn diepe waardering uit voor de bijdrage van Arjan en wenst hem alle succes met zijn nieuwe onderneming.

Regionale focus

Onder leiding van Seb zullen de keukens van Landgoed Lauswolt hun focus op regionale producten en het respect voor de seizoenen voortzetten en verder ontwikkelen. De samenwerking tussen Seb en Arjan gedurende de overgangsperiode van twee maanden, eindigend op 8 juli, waarborgt een naadloze overdracht en belooft een spannend nieuw hoofdstuk voor het Landgoed Lauswolt.

Marc van Gulick, directeur van Landgoed Lauswolt, is zeer verheugd over de terugkeer van Seb en kijkt uit naar de frisse ideeën die hij zal brengen naar in de verschillende restaurants. 'Het is een bijzonder moment om Seb, iemand uit onze eigen opleiding, weer thuis te mogen verwelkomen. Zijn terugkeer is een getuigenis van de rijke culinaire erfenis en de voortdurende evolutie van Lauswolt,' aldus Van Gulick. 'Ook ben ik natuurlijk trots en dankbaar voor alles wat Arjan voor ons de afgelopen jaren gedaan heeft'.

Landgoed Lauswolt

Landgoed Lauswolt is een 5-sterrenhotel gelegen in Beetsterzwaag, Friesland. Dit luxe hotel biedt niet alleen eersteklas overnachtingsmogelijkheden, maar is ook uitgerust met uitgebreide vergaderfaciliteiten, een wellnesscentrum, zowel een binnen- als een buitenzwembad en een 18-holes golfbaan van de Golf &
Countryclub Lauswolt, gelegen in de voortuin van het landgoed. Er bevinden zich twee bijzondere eetgelegenheden: Restaurant De Heeren van Harinxma, bekroond met een Michelinster en aangesloten bij de Alliance Gastronomique, en Bistro Nijenholt, onderscheiden met een Bib Gourmand.

Bekijk deze collectie

Nieuwe medewerker

In de huidige arbeidsmarkt zijn horecaondernemers veel tijd kwijt aan het werven en aannemen van nieuwe medewerkers. Het is immers lastig om geschikte medewerkers te vinden. In deze collectie staan tips & tricks voor ondernemers om hier zo goed mogelijk mee aan de slag te gaan. Ook delen horecaondernemers hun praktijkvoorbeelden.