Kantoorgebouw Glashaven in Rotterdam wordt 4-sterrenhotel

Kantoorgebouw Glashaven in Rotterdam wordt 4-sterrenhotel

Het kantoorpand Glashaven in Rotterdam wordt omgevormd tot 4-sterrenhotel. Vastgoedprofessional Foruminvest heeft het onlangs aangekocht. Het gebouw wordt met respect voor het huidige ontwerp getransformeerd tot een duurzaam hotel.

Hoogwaardige kamers

Daar gaat wel een grondige verbouwing aan vooraf. Het pand Glashaven in het centrum van Rotterdam omvat circa 9.000 vierkante meter en wordt herontwikkeld tot ruim 225 hoogwaardige hotelkamers. Daarnaast wordt op de begane grond een restaurant en bibliotheek met werkplekken gerealiseerd, waar ook de buurt, het bruisende Wijnhaven-eiland, van welkom is.

Dat Glashaven verouderd is, blijkt onder meer uit het energielabel (E). Na een ingrijpende transformatie moet het hotel voldoen aan de ‘Paris Proof-normen’ van 2045. Met andere woorden: een optimale balans tussen kosten, CO2-besparing en verbeterd comfort.

Aanwinst

Het toekomstige 4-sterrenhotel is gelegen in het Maritiem District. Een stukje binnenstad dat zich kenmerkt door de rustige omgeving terwijl het op loopafstand van het bruisende centrum is. ‘Dit nieuwe hotel zal niet alleen voor de buurt een aanwinst zijn maar zal ook een positieve invloed hebben op de beleving van de hele stad’, aldus Foruminvest.

Foruminvest kocht het pand van Amvest. Het bedrijf heeft 40 jaar ervaring in het vastgoed en richt zich op hoogwaardige locaties in sterke Europese steden en populaire toeristische bestemmingen. Foruminvest over de aankoop: ‘Hiermee wordt de positie van Foruminvest als toonaangevende hotelontwikkelaar in Europa verder versterkt.’