Terras Top 100 2024 nr. 90: Gasterij Goesting, Meerssen

Terras Top 100 2024 nr. 90: Gasterij Goesting, Meerssen

Gasterij Goesting is gelegen aan de markt van Meerssen. De zaak nodigt uit, niet alleen door de fraaie ligging, maar ook door het goed verzorgde terras.

Het terras is aangekleed met mooie planten zoals vijg, druif en oleander, en grote vazen met gemengde boeketten op tafels. Het opnemen van de bestelling gaat heel soepel en ontspannen en dat gebeurt ook door de eigenaar zelf, die een enorme staat van dienst en dito ervaring heeft. Gasten krijgen voortdurend alle aandacht tussen de bedrijven door.

Er wordt niet actief aan bijverkoop gedaan, maar door de soepele bediening en de gezellige ongedwongen ambiance blijven gasten lang zitten. Er is voortdurend aandacht voor alle tafels: de bediening staat altijd aan. Tafels worden snel afgeruimd, schoongemaakt en stoelen bijgeschoven. Tussendoor vraagt de bediening ook bij alle tafels of alles naar wens is. Op de dag dat er een jurylid komt, wordt het bedrijf een beetje overvallen door de drukte. Daaruit blijkt wel dat het een gastvrij bedrijf is waar mensen graag komen.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.