Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al zestien kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.
Omzet
Eet- en drinkgelegenheden zagen hun omzet met 4,4 procent stijgen. De verkoop van restaurants groeide met 5 procent. Fastfoodrestaurants en cafés hebben respectievelijk 2,8 en 4 procent meer omgezet. Kantines en catering realiseerden met 5,5 procent de grootste omzetstijging van de horecabranches.
De omzet van logiesverstrekkers, waaronder hotels en vakantieparken, was in het eerste kwartaal 0,6 procent hoger dan een jaar eerder. Hotels hebben 2,3 procent meer omgezet. De afzet van overige logiesverstrekkers, waaronder campings en vakantieparken, kromp echter met 3,5 procent.

Vertrouwen
Het CBS meldde daarnaast dat het vertrouwen van horecaondernemers in het tweede kwartaal van 2025 is gestegen naar min 12,3, van min 17,9 in het eerste kwartaal van dit jaar. Ondanks die verbetering hadden horecaondernemers het minste vertrouwen van alle Nederlandse ondernemers.
Horecaondernemers waren minder negatief over het economisch klimaat in de afgelopen drie maanden, maar wat negatiever over het economisch klimaat in de komende drie maanden.