Hotel-restaurant De Bungelaer wint Sandwich Showdown op Gastvrij Rotterdam 

Hotel-restaurant De Bungelaer wint Sandwich Showdown op Gastvrij Rotterdam 

Voor het tweede jaar op rij vond tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam de broodjeswedstrijd Pastridor Sandwich Showdown plaats.

Na een spannende finale kozen de influencer Broodjestester en Pastridor chef Monique Nefkens boetiekhotel-restaurant De Bungelaer uit Beers als winnaar. Chefkok Frank Willems en stagiaire Maud van der Velden mogen zich een jaar lang de makers van de beste sandwich van Nederland noemen.  

Creativiteit in de spotlights

'Brood is en blijft onlosmakelijk verbonden met onze Nederlandse eetcultuur', zegt Ellen Lemmen, Country Manager Nederland van Lantmännen Unibake. / Met Pastridor blijven we daarbij zoeken naar innovatie, en integreren nieuwe ideeën uit de wereldkeuken of streetfood. We zorgen ervoor dat brood blijft verrassen. En dat doen ook onze klanten. Met de Sandwich Showdown willen we hun creativiteit in de spotlight zetten.' 

De jury van de Sandwich Showdown wordt voorgezeten door de Broodjestester. Voor Martijn en Friso Nelis, de broers achter Broodjestester, is smaak het belangrijkste bij de beoordeling van broodjes. 'Een zuurtje, wat pit, en een lekker smakenpallet... Dat maakt een broodje lekker.' 

Dat zuurtje en pit, daar hadden Frank Willems en Maud van der Velden voor gezorgd. Hun broodje Ssamyang chicken viel het meest in de smaak.

Lepinja als basis  

Als brood kozen Frank en Maud voor de lepinja, een authentieke flatbread uit de Balkan. 'Dit lekkere, krokante broodje kan je goed vullen en het wordt niet zompig', zegt Frank Willems. 'We hebben het gevuld met gemarineerde kip, ssamyang saus, zoetzure sambal, gepekelde ui en een crunch van pinda en wilde rijst.'  

De jury vond het broodje unaniem het meest complete broodje. 'Van de keuze van het brood tot de verrassende combinatie van smaken die elkaar heel goed complementeerden. Het was gewoon overheerlijk', aldus de Broodjestester. 

Klanten van De Bungelaer kunnen het broodje alvast komen proeven. 'Al krijgt het wel een andere naam. Ons broodje heette gewoon Ssamyang chicken op de kaart, maar nu dopen we het om tot broodje Maud.' Een mooi compliment voor Maud (17), de jongste deelnemer van de Sandwich Showdown. 

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.