Na het succes van de vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, is nu ook de sleutelstad aan de beurt om kennis te maken met de bruisende combinatie van verse pasta en gezelligheid. Het sfeervolle restaurant biedt ruimte aan 40 gasten binnen en heeft eveneens een terras in de zomer, waarbij het interieur de warmte van een gezellige huiskamer uitstraalt.
Intieme ruimte
De band tussen Eveliene (28) en Christian (31) is tastbaar in elk detail van hun restaurant. Na twee maanden intensief verbouwen hebben de broer en zus een warme en intieme ruimte gecreëerd waar gasten zich onmiddellijk thuis voelen.
Die familieconnectie valt ook in de smaak bij gasten, vertelt Eveliene. ‘Christian vindt het ook leuk om zelf borden uit te serveren. Dan maakt hij een praatje met gasten. Daar krijgen we leuke reacties op. Gasten vinden het leuk dat we broer en zus zijn en zo samen werken.’

Horeca-ervaring hebben de twee voldoende. Eveliene werkte voorheen al in de bediening. Christian begon ooit als afwasser en werkte zich – mede met een koksopleiding – op tot chef. Samen waren ze ook al eens werkzaam voor hetzelfde restaurant. In Leiden doet zus dan ook de voorkant en broer de keuken.
Italiaanse smaken
De compacte kaart, een kenmerk van Spaghetteria, biedt dagelijks verse pasta aan, bereid met biologische bloem uit Toscane en Umbrië en scharreleieren. ‘We wilden een plek creëren waar mensen elke dag van de week kunnen genieten van authentieke Italiaanse smaken’, zegt Eveliene.
Het duo uit Leiden droeg bij de eigenaren van Spaghetteria zelf hun woonplaats aan als vestigingsplaats. Eveliene: ‘We zagen dat Spaghetteria wilde uitbreiden in Den Haag. Wij dachten: Leiden is daar ook een goede plek voor, want het is een leuke studentenstad. Dus zo hebben we dat ingestoken bij ‘founding father’ Bert Jimmink.’
‘Die was enthousiast’, vervolgt Eveliene. ‘We zijn ook naar het laboratorio geweest. Daar maakt Spaghetteria de eigen verse pasta’s. Om te kijken hoe het in zijn werk gaat en je wil ook weten wat je verkoopt natuurlijk.’
Flexibele aanpak
Het restaurant volgt een laagdrempelige formule: reserveren mag, maar eens binnenlopen zonder reserveren is ook mogelijk. Deze flexibele aanpak sluit naadloos aan bij de filosofie van Spaghetteria, waar kwaliteit en toegankelijkheid centraal staan.
Waar andere vestigingen vooral jongvolwassenen verwelkomen, weet in Leiden ook de groep vijftig- en zestigplussers het restaurant te vinden. ‘Die zijn nog niet zo bekend met het concept’, weet Eveliene.
‘Bij onze pasta krijg je bijvoorbeeld alleen een vork in de pasta. Dat hoort bij het huiselijke en makkelijke gevoel dat we willen creëren. Niet een fine-dining experience dus. Oudere gasten vragen dan toch vaak om een lepel terwijl we die niet indekken. Leuk, want zo maak je ook weer contact. Daar nemen we echt tijd voor. We houden het informeel.’
De zorgvuldig samengestelde wijnkaart vormt de perfecte aanvulling op de pasta’s en versterkt de culinaire belevenis van Italië. Het terras nodigt uit om bij mooi weer buiten te dineren, terwijl het sfeervolle interieur een aangename schuilplaats biedt op koudere dagen.
Ambiance
Met de opening van de nieuwe vestiging in Leiden zet Spaghetteria de groei gestaag voort, waarbij elke locatie trouw blijft aan de kernwaarden van het merk: verse ingrediënten, vakmanschap en een sfeervolle ambiance. De uitbreiding naar deze universiteitsstad laat zien dat het concept van authentieke, dagelijks verse pasta breed gewaardeerd wordt.
Spaghetteria, opgericht in 2012, is toegewijd aan het maken van perfecte verse pasta, bereid in het eigen Laboratorio. Met respect voor traditie gebruikt het restaurant biologische bloem uit Toscane en Umbrië en verse scharreleieren, verwerkt door getalenteerde artigiani. De missie is helder: authentieke en hoogwaardige smaken bieden die herinneren aan de rijke Italiaanse eetervaring, elke dag van de week.
De vestiging in Leiden is zeven dagen per week geopend.










