Tante Koosje heeft Terras van het Jaar 2015 in GaultMIllau

Tante Koosje heeft Terras van het Jaar 2015 in GaultMIllau

'Een buitengewoon fraai uitzicht. Een terras dat 's zomers vol bloemen staat. De houten stoelen zitten prima en de tafelschikking is ruim genoeg voor voldoende privacy,' met dit compliment verkiest GaultMillau maandag 3 november 2014 Tante Koosje in Loenen aan de Vecht tot Terras van het Jaar 2015.

'Het restaurant ligt op een unieke locatie in de provincie Utrecht. Het dorp Loenen aan de Vecht kreeg al in 1966 de monumentenstatus van beschermd dorpsgezicht. En midden in dat 'gezicht' ligt het terras.' GaultMillau is lovend over het terras van Tante Koosje dat in 2015 Terras van het Jaar achter haar naam mag zetten. De zaak was samen met Het Bosch in Amsterdam en Bridges/Sofitel Legend The Grand ook in Amsterdam genomineerd voor deze award.

'Het uitzicht is buitengewoon fraai. Het decor wordt onder andere gevormd door de grote, eeuwenoude Nederlands Hervormde Kerk. Het terras zelf is lommerrijk en staat 's zomers vol bloemen. De houten stoelen zitten prima en de tafelschikking is ruim genoeg voor voldoende privacy. De tafels zijn altijd keurig gedekt met veel oog voor rustgevende en losse homogeniteit. Op kleine afstand ligt de Vecht, met altijd het geroezemoes van mensen die langs varen.'

Vorig jaar won het terras van De Vrienden van Jacob in Santpoort de titel en bijbehorende award.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.