Ook in Duits café 'betalen voor tijd

Ook in Duits café 'betalen voor tijd

In Duitsland is eveneens een café geopend waar gasten betalen voor de tijd die ze er doorbrengen en koffie, thee, koekjes, thee en water gratis zijn. In januari schreef MissetHoreca.nl over het Russische initiatief Tsiferblat, AD.nl meldt nu de opening van een café in Wiesbaden.

Het ‘Time cafe’-concept komt overgevlogen uit Moskou, zo schrijft het Algemeen Dagblad op de website. In de Russische hoofdstad is het concept een grote hit. Volgens het artikel vinden inwoners en toeristen er een rustige schuilplaats tegen het hectische leven op straat. ‘Zonder kopzorgen over dure drankjes.’

Drankjes gratis

In januari meldde MissetHoreca.nl de opening van café Tsiferblat in de Russische hoofdstad Moskou. De eigenaar laat zijn gasten niet betalen voor een consumptie, maar voor de tijd die ze er doorbrengen.

Het initiatief vindt nu navolging in Duitsland, aldus het Algemeen Dagblad, dat zich baseert op een publicatie op de website Oddity Central. Koffie, koekjes, thee en water zijn gratis bij ‘Slow Time’, evenals de toegang tot draadloos internet.

Ontspanning en dialoog

In het artikel staat dat voor de eerste 30 minuten een bedrag van €2 wordt gerekend. Daarna is het tarief €0,05 per minuut of €3 per uur. Gasten mogen hun eigen drank en etenswaren meenemen, maar ook - bijvoorbeeld een pizza - laten leveren. Er zijn spelletjes en boeken beschikbaar.

Het Algemeen Dagblad citeert eigenaresse Daria Volkova. Zij vertelt dat de klokken aan de muren doelbewust verschillende uren weergeven om mensen de tijd te doen vergeten en te focussen op ontspanning en interessante dialogen.

Discussieer mee over dit onderwerp in de LinkedIn-groep van Misset Horeca. Klik hier om naar de discussie te gaan.