Geus bezoekt finalisten Duurzaam-verkiezing

Geus bezoekt finalisten Duurzaam-verkiezing

Welk bedrijf wint de verkiezing 'Duurzaamste fastservice bedrijf van het jaar'? Van de 538 ingeschreven bedrijven zijn er uiteindelijk zes finalisten uitgekozen. Deze zijn eind vorige maand bezocht door een jury onder leiding van Smaakpolitieagent Rob Geus.

De zes finalisten zijn AnyTyme Snackerij in Veenwouden, Eetpaleis ’t Vosje in Rosmalen, Kwalitaria Gennep, McDonald’s in Zwolle-Noord, Smultaria Schagen en Snackpoint La Compagnie in Boekel. Deze zijn weer onderverdeeld in de categorieën zelfstandig fastservice bedrijf, zelfstandig fastservice bedrijf aangesloten bij een formule en fastservice bedrijven aangesloten bij een hard franchise formule.

De jury, waar ook voorzitter Jos van Alphen van de sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland van deel uitmaakt, kijkt specifiek in hoeverre de finalisten duurzaamheid dagelijks in de praktijk brengen. Daarbij komen onderwerpen aan bod als energieverbruik, zwerfafval, assortiment, frituren en gebruik van schoonmaakmiddelen.

Bekendmaking op Horecava

Op de vakbeurs Horecava 2010 wordt het ‘Duurzaamste fastservice bedrijf van het jaar’ bekend gemaakt. Naast de titel ontvangt de winnaar een uitgebreid prijzenpakket en er wordt gezorgd voor de nodige media-aandacht.

De wedstrijd is georganiseerd door de Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Nederland Schoon en verpakkingsproducent Depa.